NetMat 107 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2017 Cześć, Chciałbym stworzyć publiczne repo dla systemów CentOS/Ubuntu/Debian, w którym będę trzymał swoje aplikacje, jednakże po wygooglowaniu jak to zrobić nie za dużo znalazłem. Widzę że mogę skorzystać z aplikacji takich jak reprepro czy aptly jednakże są to aplikacje skierowane pod konkretne systemy. I teraz pytanie czy potrzebuje jakiegoś softa aby to zrobić? czy wystarczy mi po prostu nginx z odpowiednią strukturą plików typu: CentOS: -> 6 -> x86_64 -> repodata -> [wszystkie aplikacje] -> i386 -> repodata -> [wszystkie aplikacje] -> 7 -> x86_64 -> repodata -> [wszystkie aplikacje] -> i386 -> repodata -> [wszystkie aplikacje] Jeśli ktoś posiada jakiś ciekawy jak to zrobić na multi distro to będę wdzięczny za linka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2017 Może to ciebie również zainteresuje http://pulpproject.org/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach