Pokes 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2017 Witam, Z racji z tego, że jestem klientem w Orange, otrzymałem kilka dni z racji oferty "Orange Love" dodatkową kartę do internetu - do wykorzystania miesięcznie 150GB. Otrzymałem samą kartę SIM. Przemyślałem i zakupiłem przez OLX używany router Orange MV500 CDMA. Wrzuciłem kartę do slota, podłączyłem do zasilania... świeci się tylko kontrolka "power". Następnie przeszedłem do przeglądarki i wpisałem w pasku adresu.: 192.168... poprosiło mnie o zalogowanie, a następnie o PIN do karty SIM. Wpisałem - ok. Następnie ustawiłem sieć bezprzewodową (Wi-Fi). Zapaliła się druga kontrolka Wi-Fi... ale niestety mam wykrzyknik przy sygnale na laptopie i nie mam internetu... Nie świecą się kontrolki ani connect, ani syginal. Czy trzeba jeszcze jakąś dodatkową konfigurację? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2017 Zły router kupiłeś. Orange wyłączyło CDMA kilka miesięcy temu temu (https://www.telko.in/orange-wylaczylo-uslugi-cdma). Potrzebujesz routera 3G/LTE. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach