MATiSONATOR 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2017 Jak w temacie. Chcę odpalić plik info.php. Działa. Wpiszę index.php i strona nie pojawia się tylko pobiera. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2017 moduł php nie jest załadowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MATiSONATOR 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2017 (edytowany) moduł php nie jest załadowany Dziękuję za odpowiedź. Jak mógłbym go załadować? Dopiero się uczę :| Pozdrawiam. EDIT: Próbowałem wszystkiego. Dalej nie działa. Jeszcze pojawił się jeden błąd. Niektórze czyta normalnie, niektóre pobiera a jeszcze innych wyświetla po prostu źródło. ( tak jakbyśmy dopisali view-source: ) Edytowano Lipiec 24, 2017 przez MATiSONATOR (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2017 Jaki system? Co instalowałeś? Jaki serwer WWW? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
borabora 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2017 wyświetla po prostu źródło. ( tak jakbyśmy dopisali view-source: ) view-source mimo wszystko nie powinno pokazywac kodu php. to jakis vps? czy shared? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2017 EDIT: Próbowałem wszystkiego. Dalej nie działa. Jeszcze pojawił się jeden błąd. Niektórze czyta normalnie, niektóre pobiera a jeszcze innych wyświetla po prostu źródło. ( tak jakbyśmy dopisali view-source: ) Czary mary jakieś masz. Na tej samej przeglądarce czy na różnych? Plik PHP się pobiera lub jest wyświetlany jak plik tekstowy jeśli nie jest przetwarzany przez interpreter PHP, a przyczyną tego jest brak interpretera PHP lub jego niepoprawne skonfigurowanie. Jak to naprawić? Milion możliwych konfiguracji i milion możliwych odpowiedzi. Ogólnie żeby uruchomić stronę php potrzebujesz dwóch rzeczy: 1) Serwer WWW (np. Apache) 2) PHP Oba poprawnie zainstalowane i skonfigurowane. Często dorzuca się jeszcze trzeci komponent: MySQL do baz danych. I taka trójca uruchomiona na Linuxie nosi nazwę LAMP. Wpisz w Google "LAMP install", a znajdziesz milion poradników jak to zainstalować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach