murgal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2017 Hejo! Ze względu na syf ostatnio rozsyłany w xlsach kombinuje z rozwiązaniem zablokowania wszystkich maili z załącznikami w formacie exe/xls etc ale dodać do tego swoistą whitelistę. mime_check_headers blokuje kompletnie przepuszczenie jakiejkolwiek wiadomości z XLSem przez serwer, chciałbym dodać dozwolone domeny które mogą ominąć tą blokadę. Macie jakieś pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2017 Próbowałeś tego rozwiązania? http://postfix.1071664.n5.nabble.com/whitelisting-mime-header-checks-whith-extra-smtpd-and-cleanup-in-master-cf-td83979.html Nie sprawdzałem tego jeszcze, aczkolwiek będę musiał pomyśleć o wdrożeniu tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2017 (edytowany) Yap, ale jak widzisz - nie działa to rozwiązanie... Kombinuje teraz z ifem w pliku header_check... Edytowano Lipiec 11, 2017 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2017 mime_header_checks na pewno działał i gdzieś mam to mam nawet wdrożone. btw. nie lepiej to zrobić po stronie spamassassina i wrzucać do folderu spam ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2017 No działać działa, ale tak jak pisze - wszystko co leci przez serwer z tymi rozszerzeniami jest blokowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach