Mduiuw 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2017 Witam, poszukuję jakiegoś prostego rozwiązania do transmitowania video z serwera linux. Jedyny odbiorca to ja, więc liczę na jakieś darmowe rozwiązanie. Odtwarzanie może odbywać się przez przeglądarkę albo jakiś oddzielny program. Fajnie gdyby było buforowanie i możliwość przewijania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2017 Wideo na żywo czy z pliku? Nginx bez problemu poradzi sobie w obu przypadkach. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PCziomal 16 Zgłoś post Napisano Lipiec 7, 2017 Zgadzam się z kolegą wyżej, a co do odtwarzania/buforowania/przewijania to już musisz poszukać playera który Ci to ogarnie. Jak się odezwiesz na PW to mogę Ci podrzucić mój skrypt w bashu do autoinstalacji nginxa skonfigurowanego pod serwer streamingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LuCek6 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2018 nginx + prosty playr dadzą rade bez problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach