Marek Miklewicz 2 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2017 Witam Jak w temacie chciałbym odkupić serwer w online.net z promocji ten za 19 euro 2x1TB, 16 GB, może ktoś upolował i zechciałby odsprzedać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2017 Nie da sie odsprzedać serwera w online.net. Nie można transferować serwerów miedzy kontami, jedynie można przekazać konto i zmienic dane ale po weryfikacji z ich strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2017 Nie da sie odsprzedać serwera w online.net. Nie można transferować serwerów miedzy kontami, jedynie można przekazać konto i zmienic dane ale po weryfikacji z ich strony. Warto też zaznaczyć, że nie można zmienić konta z firmowego na prywatne i na odwrót. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek Miklewicz 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 Z mojej strony temat do zamknięcia, upolowałem co chciałem bezpośrednio na online.netXeon E3 1220 3.1 GHZ 16 GB ramu 2x2TB HDD + HW RAID cena niecałe 25 euro z VATem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 Są jeszcze te serwery dostępne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 Są jeszcze te serwery dostępne? Sprawdź tu: https://www.online.net/en/summer-2017/sales może coś jeszcze znajdziesz dla siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
volt123 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 (edytowany) Ja po ostatniej akcji kiedy wywaliło mi 3 serwery, staram się nie trzymać tam ważnych rzeczy, a jak muszę to z regularnymi backupami. Może po prostu mam pecha albo to problemy oversellingu. Hello, Your instance '35393bcf-e24e-419c-b825-6ab10df769a8' is running on a hypervisor that had a critical failure. We are not able to power on the hypervisor again. We were not able to recover your local files located on your LSSD. Your node has been stopped, if you made snapshot of this disk or if you halted your node recently, you will recover your disk to the latest stop state We are sorry for the inconvenience. Scaleway Team Edytowano Lipiec 2, 2017 przez volt123 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 Ja po ostatniej akcji kiedy wywaliło mi 3 nody, staram się nie trzymać tam ważnych rzeczy, a jak muszę to z regularnymi backupami. Może po prostu mam pecha albo to problemy oversellingu. a jak to się ma do oferty fizycznych serwerów dedykowanych bo nierozumiem? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
volt123 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 (edytowany) a jak to się ma do oferty fizycznych serwerów dedykowanych bo nierozumiem? Niektóre z nich nie mają własnego fizycznego dysku, czy się mylę? Edytowano Lipiec 2, 2017 przez volt123 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 Niektóre z nich nie mają własnego fizycznego dysku, czy się mylę? Serwery dedykowane oferowane przez online.net posiadają fizyczne dyski do których za dopłatą możesz podłączyć macierz w postaci SAN Storage. Podejrzewam co również wynika z załączonego tekstu że małeś na myśli rozwiązania od Scaleway które wykorzystuje określony dla usługi wolumin utworzony na specjalnym fizycznym storage zbudowanym z dysków SSD. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
volt123 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 2, 2017 Serwery dedykowane oferowane przez online.net posiadają fizyczne dyski do których za dopłatą możesz podłączyć macierz w postaci SAN Storage. Podejrzewam co również wynika z załączonego tekstu że małeś na myśli rozwiązania od Scaleway które wykorzystuje określony dla usługi wolumin utworzony na specjalnym fizycznym storage zbudowanym z dysków SSD. Masz rację. Założyłem, że skoro to ta sama firma, to i mogą mieć podobne rozwiązanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach