HanysTG 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2017 Witam, mój ISP odebrał mi mój zewnętrzny IP, przez co nie mogę przekierowywać portów do Internetu. Posiadam serwer VPS. Chciał bym zrobić coś takiego - Router jest w jakiś sposób połączony z VPSem. (Np jakiś VPN). Przekierowuje porty z tego routera na VPNa - Np. Jak ktoś wpisze adres IP VPSa:80 to przekieruje na port urządzenia podłączonego pod mój router. Na routerze mam OpenWRT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2017 W przypadku OpenWRT najlepiej będzie jeśli zainstalujesz sobie serwer OpenVPN na VPSie a na routerze skonfigurujesz klienta.https://github.com/Nyr/openvpn-install Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HanysTG 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 30, 2017 Ok mam połączone router i vpsa w jednej sieci VPN. Teraz jak ustawić iptables żeby przekierowywał wszystkie porty z VPSa na router? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach