swiezy006 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2017 Witam Mam problem z zalogowaniem się do phpmyadmin. Kupiłem serwer dedykowany, opłaciłem konfiguracje pod moje potrzeby i wszystko działało sprawnie jakiś rok. Ostatnio chciałem pozmieniać trochę w bazie danych i nie mogłem się zaglować do bazy przez phpmyadmin, ale co dziwne strony które korzystają z tego samego użytkownika i hasła które wpisuje działają poprawnie. Jak dogrzebać się do przyczyny? Bardzo dziękuję za wszystkie rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2017 Hmm... a gdyby tak.... no nie wiem.... może.... logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bhu89 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2017 Nie ma nic dziwnego w tym, że strony działają, phpmyadmin nie jest im do niczego potrzebny Przejrzyj logi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
swiezy006 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 no właśnie też tak myślałem. gdzie znajde te logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 Nie wiem jak skonfigurowałeś dedyka nie wiedząc gdzie są logi. /var/log Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
swiezy006 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 zleciłem konfiguracje. pisałem o tym. Logów phpmyadmina niestety tam nie znalazłem. Gdzie szukać tego logu? Ogolnie to podczas próbyu logowania nie pokazuje się żaden błąd o złym użytkoniku czy haśle tylko po kliknieciu logowania jakby normalnie strona się przeładowała a w adresie dodaje się np ?token=46118d1zv01a6be224e94d63326c54e5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 (edytowany) Sam nie uruchamiałeś, a sam chcesz naprawiać? I rozumiem, że od czasu uruchomienia nie był robiony żaden przegląd, skoro nawet nie wiesz gdzie są logi? To ja Ci powiem, że jeśli chciałeś zaoszczędzić czas przy uruchamianiu, to zaoszczędź czas teraz i ściągnij jakiegoś admina do naprawy, najlepiej tego samego który Ci to stawiał. Wiedzę najlepiej zdobywać na działającym systemie, na uruchamianiu od zera. Teraz jak jest awaria będzie Ci ciężko, mozolnie i czasochłonnie. A naprawa awarii (w mojej opinii) wymaga więcej wiedzy niż konfiguracja od zera. Szczególnie jak działasz na serwerze postawionym przez kogoś innego. Chyba że masz dużo szczęścia i chodzi o jakąś drobnostkę. Edytowano Czerwiec 14, 2017 przez nnd_newbie (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
swiezy006 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 Poprosze jakieś rzeczowe porady gdzie znajdę logi, a nie wymądrzanie się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 /var/log Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Vasthi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
swiezy006 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 w /var/log gdzie znajdę błąd za to odpowiedzialny? w folderze nginx czy gdzie szukac, bo myphpadmina tam nie widze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bhu89 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 nie lepiej to komuś zlecić skoro się na tym nie znasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 Zleć to komuś (nie mi) - wyjdzie taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
swiezy006 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 14, 2017 (edytowany) Chciałbym się się własnie czegoś nauczć, ale będę musiał zlecic. Szkoda, że kolega wyżej nie chce. Edytowano Czerwiec 14, 2017 przez swiezy006 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2017 Odezwij się na prywatną wiadomość. Może wieczorem będę w stanie znaleźć czas i pomóc Ci albo nakierować, jeśli samemu chcesz rozwiązać problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2017 Kolega coś średnio się odzywa. Zaproponował termin, jednak nie odezwał się. Prawdopodobnie rozwiązał samodzielnie problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach