Anonim14 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2017 (edytowany) Witam. Chciałbym zapytać czy jest możliwość: 1. Uruchomienie serwera Dns na Windows server, który by robił za nameserver? 2. Czy serwer może być za routerem? 3. Jak dodać własny serwer dns na nazwa.pl lub home.pl? Za odpowiedzi dzięki. Pozdrawiam. Edytowano Czerwiec 12, 2017 przez Anonim14 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2017 1. tak 2. teoretycznie tak 3. sprecyzuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anonim14 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2017 (edytowany) 3. Np. Mam DNS na windowsie i chce zarejestrować w swojej domenie (np. gulgul.pl) na nazwa.pl (A jeśli to nie możliwe to na home.pl), gdzie kliknąć jak dodać? Edytowano Czerwiec 12, 2017 przez Anonim14 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2017 W DNS Manager jak dobrze się orientuje. Nie mam Win Server nigdzie to strzelam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anonim14 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2017 Chodzi mi o ustawienia w nazwa.pl lub home.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2017 Zewnętrzne serwery DNS w home.pl podajesz w konfiguracji domeny. Masz do wyboru opcje: "Zaparkuj domenę na serwerach DNS home.pl", "Przypisz domenę do usługi w home.pl" oraz "Ustawienia zewnętrznych serwerów DNS". Ostatnia opcja to jest to co Cię interesuje. Jeśli chodzi o rekordy GLUE to wg home.pl jeśli podasz adresy IP dla zewnętrznych serwerów DNS to rekordy GLUE zostaną utworzone: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/domena-wydelegowana-na-serwery-dns-w-adresie-domeny-glue-rekord Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anonim14 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2017 (edytowany) Temat zamykam. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam. Edit: yyy... Jak tu zamknąć temat? Edytowano Czerwiec 13, 2017 przez Anonim14 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach