WuXeS 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2017 Potrzebuję rozwiązania mającego służyć jako hosting kreacji emitowanych w sieci reklamowej (potocznie zwanych "banerami"). Chodzi głównie o pliki graficzne, dokumenty html i skrypty js. Nie chodzi o samo oprogramowanie adserwerowe - ono znajduje się na niezależnej platformie hostingowej. Nie chodzi też o żadne strony www ani pocztę. Na czym mi zależy: - możliwość obsłużenia 10 mln zapytań miesięcznie (każde to, powiedzmy, 100K) - bardzo niskie pingi dla Polski i przyzwoite dla reszty świata (głównie Europa i Ameryka Północna) - usługa zarządzana poprzez przyjazny interfejs, niewymagająca admina po mojej stronie Jakie rozwiązanie będzie najbardziej optymalne? Może coś takiego? A może to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2017 To pierwsze sobie bym darował. To drugie jak najbardziej ok ale zawsze możesz zobaczyć jeszcze to: https://www.ovh.com/us/public-cloud/storage/object-storage/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Czerwiec 5, 2017 Cloudflare z darmowych : D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WuXeS 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Ten Cloudflare to niezbyt darmowy z tego co widzę w ich cenniku. OVH wygląda ciekawe, ale nigdzie nie widzę info o lokalizacji tych maszyn. Czy to jest tak, że dane "leżą" w wielu miejscach i na zapytanie odpowiada najbliższy serwer? Jak to wygląda jeśli chodzi o PL? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WuXeS 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Ok, ale zdecydowanie za mały na potrzeby które wypisałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 (edytowany) freehosting.ru Edytowano Wrzesień 8, 2017 przez patrys (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 OVH wygląda ciekawe, ale nigdzie nie widzę info o lokalizacji tych maszyn. Czy to jest tak, że dane "leżą" w wielu miejscach i na zapytanie odpowiada najbliższy serwer? Jak to wygląda jeśli chodzi o PL? W PL nie ma jeszcze PCl - póki co do Polski nawet Ja bym się nie pchał. Pozostałe serwerownie stabilne, polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WuXeS 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Ok, w OVH mogę wybrać gdzie chcę ten Object Storage, czy sami decydują? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Czerwiec 6, 2017 Możesz samemu zdecydować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WuXeS 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2017 Ok. Drążąc trochę temat: nie jest przypadkiem tak, że w takim scenariuszu wystarczyłby VPS, a CDN to trochę sztuka dla sztuki? Ciężko online znaleźć coś jednoznacznego na ten temat, więc pytanie do praktyków. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach