Mduiuw 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2017 Witam, mam problem z przeniesieniem bazy danych, ponieważ wyświetlają się błędy związane z niewłaściwymi znakami. Doszedłem do tego, że problem powodują apostrofy(np. 'tekst \' tekst'), więc zmieniłem \' na '' ale nie wiem czy to dobry zabieg. Da się przenieść bazę danych jakoś bezpiecznie bez ingerowania w kod? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2017 Spróbuj przenieść przez mysql work bench. Zawsze bezproblemowo sobie tym przenoszę 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2017 (edytowany) Robisz mysqldumpa zarówno struktury jak i danych. Jeśli odtworzysz całego mysqldumpa na MySQL to nie ma opcji, żebyś zepsuł sobie kodowanie czy escapowanie - to się dzieje wyłącznie jak odtwarzasz same dane na bazie ze źle ustawionym kodowaniem albo enginem. Edytowano Czerwiec 1, 2017 przez Archi (zobacz historię edycji) 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2017 domyślnym kodowaniem polskich znaków latin1 latin1 i polskie znaki ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2017 latin1 i polskie znaki ? Ja to rozumiem tak. Tabele zostały utworzone z domyślnym kodowaniem latin1, a dane były wprowadzane z innym kodowaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach