weari 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2017 (edytowany) Witam serdecznie. Czy zakładając stronę, na której publikowana byłaby masa cracków gier oraz programów, poradników odnośnie crackowania ("kradzieży") kont do różnych gier czy portali, w jakikolwiek sposób mógłbym zostać ukarany przez prawo RP? Z góry dziękuję za odpowiedź Edytowano Maj 19, 2017 przez weari (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2017 (edytowany) Równie dobrze mógłbyś się zapytać czy zostaniesz w RP ukarany za kradzież czy włamanie. Jak Cię złapią i policji będzie się chciało to tak. A czasami chcą i łapią. Poza tym gdzie chcesz to trzymać? Zanim dobierze się do Ciebie policja to firma hostingowa Cię wyrzuci. EDIT. Sorry, źle przeczytałem "przecinek". Ty chcesz hostować cracki do programów i cracki do gier, a ja przeczytałem, że cracki do gier i programy (całe programy). W takim przypadku pytanie do prawników. Edytowano Maj 19, 2017 przez nnd_newbie (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
weari 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2017 Równie dobrze mógłbyś się zapytać czy zostaniesz w RP ukarany za kradzież czy włamanie. Jak Cię złapią i policji będzie się chciało to tak. A czasami chcą i łapią. Poza tym gdzie chcesz to trzymać? Zanim dobierze się do Ciebie policja to firma hostingowa Cię wyrzuci. Jeśli chodzi o firmę hostingową to bym się nie martwił jestem już po rozmowach z firmą, która swoją siedzibę ma w Holandii i bez problemu ich usługa zezwala na tego typu przeznaczenie. Jedynym problemem jest prawo...jednak do końca nie wiem na jakiej zasadzie mieliby się mnie doczepić. Chyba czas skontaktować się z prawnikiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
#Gremsonkowy# 9 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2017 Wystarczy żeby strona nie stała w Polsce odpowiednią lokalizacją byłaby tu np: Rosja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
weari 0 Zgłoś post Napisano Maj 19, 2017 Wystarczy żeby strona nie stała w Polsce odpowiednią lokalizacją byłaby tu np: Rosja. masz na myśli sam hosting (w tym przypadku VPS)? Co z domeną? może być podpięta u Polskiej firmy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 19, 2017 Domena lepiej z inna końcówką niż .pl i najlepiej gdzieś daleko zarejestrowana. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Maj 19, 2017 Podpowiadać komuś kto chce złamać prawo jak uniknąć odpowiedzialności... Koszmar. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach