Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 16, 2017 Próbuję stworzyć katalog produktów oparty na WordPress + WooCommerce. Potrzebuję wskazówek odnośnie wyłączenia cen oraz umożliwienia pobierania produktów zamiast ich kupowania mając status niezarejestrowanego/niezalogowanego. Całość ma być względnie prosta i przejrzysta w działaniu. Cel jaki chciałbym osiągnąć: użytkownik wyszukuje interesujący go produkt za pomocą wyszukiwarki, następnie wybiera go z listy i ma możliwość jego pobrania. Linki do plików można oczywiście wstawiać w opisie ale zależałoby mi na tym aby można było to robić z poziomu PA poprzez coś w rodzaju dodaj link czy dodaj plik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Maj 17, 2017 Pomyśl nad prestashop (najlepiej 1.6),+ tryb katalogu bez zbędnych modułów+ możliwość dodawania produktów cyfrowych+ możliwość dodawania załączników do produktówa to wszystko w standardzie i z dostępem APIPrzy woocomerce można zrobić to samo ale będzie trzeba zainstalować dodatkowe pluginy jak np:- catalog mode - https://pl.wordpress.org/plugins/woocommerce-catalog/po za tym woocomerce jest słabo zoptymalizowany jeśli będziesz miał dużą bazę produktów a tym bardziej duży ruch.Woocomerce też ma możliwośc tworzenia produktów "cyfrowych" (pliki do pobrania - tutaj więcej). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 17, 2017 Na Presta będzie możliwość aby ludzie mogli pobierać pliki od razu bez rejestracji/logowania/kupowania? Jeżeli projekt wypali to docelowo znajdzie się tam kilka tysięcy pozycji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Maj 18, 2017 (edytowany) Na Presta będzie możliwość aby ludzie mogli pobierać pliki od razu bez rejestracji/logowania/kupowania? Właśnie pisałem,że presta ma to w podstawie - dodawanie załączników ,które później można pobrać na karcie produktu. Edytowano Maj 18, 2017 przez Rafiki (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Maj 18, 2017 Sprawdziłem i okazało się że presta pokazuje ceny nawet jeżeli są o PLN i tryb katalogu jest włączony. Dodatkowo załączniki muszą być fizycznie wgrane bez możliwości linkowania do innych serwisów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach