Gosia_M 0 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2017 Dzień dobry, jak można przekierować pocztę przychodzącą z konta A na na konto B (CPanel, ta sama domena i serwer), tak aby na koncie pocztowym A nie zostawała dostarczana poczta, tzn aby była niewidoczna ani przez roundcube oraz aby nie ściągała się na kliencie zainstalowanym na komputerze stacjonarnym czy komórce. Czy coś takiego jest możliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2017 Jest to możliwe, nie wiem jak dokładnie nazywa się to w CPanelu ale to będzie coś w rodzaju aliasu, nie tworzysz w tedy konta pocztowego lecz alias i przekierowujesz go na ten drugi adres. Zerknę w wolnej chwili do cpanelu bo mam jeszcze dostęp i jak nikt nie napisz dokładniej to postaram się uzupełnić ten post . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jishnu 4 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2017 Aliasy / Przekazywanie Poczty / Forwarders Jednak aby konto A nie dostawało tej poczty to trzeba je po prostu usunąć zostawiając tylko alias i konto B. Poprawcie jeśli się mylę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Maj 15, 2017 Aliasy / Przekazywanie Poczty / Forwarders Jednak aby konto A nie dostawało tej poczty to trzeba je po prostu usunąć zostawiając tylko alias i konto B. Poprawcie jeśli się mylę Właśnie miałem pisać, raczej jest tak jak piszesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach