Manieq 0 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2017 Witam. Mam pod sobą kilka stron na bazie CMS joomla oraz wordpress. Chciałbym robić kopie zapasowe na inne miejsce niż ten sam serwer gdzie strony. W związku z tym szukam serwera VPS. Zastanawiałem się nad OVH / SLDC. W SLDC mam więcej miejsca, bo w najmniejszym pakiecie jest 50gb. Ma to być kopia codzienna SQL + tygodniowa plików. Kopia będzie robiona przy pomocy dodatków do CMS'ów, a następnie kopiowana przez rsync na VPS'a. Gdzie lepiej wykupić serwer ? Czy taka operacja będzie zasobożerna ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Maj 7, 2017 (edytowany) Edytowano Marzec 26, 2018 przez Vasthi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Roothek Zgłoś post Napisano Maj 8, 2017 Nie lepiej jakiegoś kimsyfa? Na vps masz łącze dzielone na kilka użytkowników co przy wgrywaniu backup'a ma znaczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2017 Kopia zapasowa na jednym dysku? Ymmm... Jaki masz budżet, ile miejsca potrzebujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Manieq 0 Zgłoś post Napisano Maj 8, 2017 Budżetu niema określonego, miejsca nie wiele, aktualnie mam 5 stron na joomli i 2 na wordpressie. Średnio kopia dobowa sql to jakieś 100mb łącznie, plików będzie na 2gb i robię kopie tygodniową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Maj 8, 2017 Ja pod backup mam kimsyfa najtańszego i trzymam backup z 30 dni. Polecam rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach