rzessski 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 Cześć, aktualnie posiadam dedyka na ovh Intel Xeon E3-1270v64/8t - 3.8 GHz/4.2 GHz 32GB DDR4 ECC 2400 MHz SoftRaid 2x2TB i na chwile obecną wykorzystuje ok 40%ram, (kilka vz na linuxie i 2 instancje windows server. postanowiłem pominąć windowsa i zmienić dedyka na dwa mniejsze w polsce(niskie pingi) i połączyć je w HA i teraz pytanie, polećcie dedyki? 2 dedyki hm 8/16gb 100gb narazie by wystarczylo - pod wirtualizacje(proxmox - openvz - nginx,php i mariadb + serwer plikow(max 30gb - w przyszlosci kolejne 2 serwery na storage) na każdym serwerze 2 vCore x 2,6 GHz na host1.eu (vpn) i na webh.pl kvm : 2rdzenie 4gb ram pod load balancer(haproxy) zależy mi żeby dedyki były fizycznie w innych miejscach, i obowiązkowo w polsce(pingi) możecie coś polecić?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lokator 137 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 Dedyk w datacenter OVH WAV + dedyk w jakiejkolwiek innej lokalizacji w PL (Gdańsk, Kraków, Poznań). Najfajniej byłoby chyba w Poznaniu ze względu na lokalizację i połączenie, no ale nie wiem, która z firm zapewni Ci odpowiednią ochronę, dlatego też podałem 2 inne lokalizacje, w których wiem, że sobie z ochroną radzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rzessski 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 Niestety w ovh w Warszawie nie ma narazie dostępnych serwerów, zreszta parametrami i cena bardzo podobnie z tym serwerem co mam teraz, a chciałbym sie w tych 300zl/msc zmieścić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sprintdatacenter.pl 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2017 Zapraszam do kontaktu, zmieścimy się w cenie i zapewnimy dobrą jakość usługi przy bardzo elastycznej obsłudze : ) Prośba o kontakt priv lub mail. Pozdrawiam Krzysztof Sprint Data Center info@sprintdatacenter.pl 696 021 304 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2017 Nie da się zrobić HA na dwóch nodach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2017 Nie da się zrobić HA na dwóch nodach Zależy jaka usługa... Ale zasadniczo to tak... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rzessski 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 28, 2017 Nie da się zrobić HA na dwóch nodach Ale zawsze lepiej zacząć od dwoch nodow na dedyku i z czasem się rozbudowywac niż rozgraniczac usługi na kontenery 😀 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rzessski 1 Zgłoś post Napisano Maj 3, 2017 Dzięki za rady! Postanowiłem zrobić tak: 1x dedyk na webh.pl ,8 vpsów w różnych lokalizacjach i vpn. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach