bless 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 (edytowany) Czy zna ktoś polskiego Vps'a gdzie mógłbym w ramach przydzielonych zasobów, tworzyć dowolną (przynajmniej dwie) ilość maszyn? Coś takiego mam na wishosting i chyba jeszcze arubacloud daje taką możliwość ale to niestety zagranica. Działa to tak, że tworzę sobie w panelu klienta np. dwie maszyny i przydzielam im po połowie cpu i połowie dostępnego ramu/dysku. Głównie chodzi o podział ramu i dysku. Oczywiście musi być też vnc do każdej z virtualek. Edytowano Kwiecień 27, 2017 przez bless (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 Chyba ci chodzi o coś co się zwie "dedicated cloud", ale nie jestem pewien...U nas możemy ci limit vps'ów ustawić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bless 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 Czy ta oferta vps standard to kvm? Chcę mieć dwa systemy, w tym jeden własny windows. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 XEN, ale PV, bez opcji instalacji własnego systemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bless 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 System z obrazu wlasnego to ja sobie juz wrzuce, windows na tej wirtualizacji powinien dzialac, wystarczy ze mozna samodzielnie reinstalowac linuxa. Czy kosola vnc jest dostepna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 Co?Jest VNC, nie ma opcji użycia własnego obrazu, jest to PV (parawirtualizacja) więc windowsa i tak być w żaden cudowny sposób nie uruchomił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bless 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 27, 2017 Faktycznie, pomylilem z hvm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach