t9omek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Witam, mam komputer który służy głównie do przeglądania internetu. Chciałbym go za niewielkie pieniądze trochę odmłodzić. Zastanawiałem się nad dyskiem SSD i kartą graficzną (teraz grafika jest zintegrowana). Czy możecie mi coś podpowiedzieć. Specyfikacja: System: Winodows 7 serwice pack 1 Procesor: i3 540 @3.07 GHz RAM: 4GB (dostępne 3,68GB) Dysk: Western Digital Blue 250GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Dorzuć ramu jak chcesz i wystarczy. Reszta to odsyfienie systemu i wyłączenie jakichś aero itp. W ustawieniach wizualnych ustaw sobie na wydajnośc a nie piękność. Zaoszczędzisz sporo procka i ramu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Dorzuć ramu jak chcesz i wystarczy. No nie do końca. Do obsługi więcej niż 4GB musi mieć win7 w wersji 64bit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Nie przeczytałem nic na temat systemu, więc zrozumiałem że ma 64 bity Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 mam 64 bity Witam, mam komputer który służy głównie do przeglądania internetu. Chciałbym go za niewielkie pieniądze trochę odmłodzić. Zastanawiałem się nad dyskiem SSD i kartą graficzną (teraz grafika jest zintegrowana). Czy możecie mi coś podpowiedzieć. Specyfikacja: System: Winodows 7 serwice pack 1 (64bit) Procesor: i3 540 @3.07 GHz RAM: 4GB (dostępne 3,68GB) Dysk: Western Digital Blue 250GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 (edytowany) RAM: 4GB (dostępne 3,68GB) Wskazuje, że zainstalowany system jest 32 bitowy. OK, conieco "zjada" zintegrowana grafika Edytowano Kwiecień 22, 2017 przez mariaczi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Mam 64 bit:) Wydaje mi się że zintegrowana karta graficzna zjada trochę razu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Ustaw to co mówiłem. Zaawansowane ustawienia systemu -> Wydajność -> oczko na najlepsza wydajność kosztem wyglądu czy coś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dew Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 (edytowany) Jak masz nieco gotówki to kup dysk ssd np nowego goodrama już to da Ci niezłego kopa. A kartę np. 1050TI lub rx470. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowano Kwiecień 22, 2017 przez Dew (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Wydaje mi się ze do takich zastosowań GPU za prawie 1000 zł to przesada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Z tymi grafikami to cię poniosło... 1050TI do kompa do przeglądania internetu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dew Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 Kto co lubi, będzie miał w miarę sensowną kartę to i pogra. A jak rzeczywiście do przeglądania internetu to i integra styka. Aby był dysk ssd. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrecelusMaximus 53 Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 RAM + SSD i nie poznasz kompa Warto z tej okazji pewnie wyczyścić system lub nawet nagrać nowy na nowy dysk. Jak mówi Kamikadze, te "ładne" ficzery z win7 trzeba wywalić. Już piękne nie są a jedzą dużo. Dyskiem, ramem i nowym systemem odmłodziło się nie jeden komputerek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 22, 2017 I usuń telemetrię z owego win7 - to też da kopa Używam/łem i polecam do tego: https://github.com/CodeMason/aegis-voat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morda Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2017 dysk SSD 128GB + używka grafika 460gtx lub radeon hd5850 łączny koszt 250-350zł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Kwiecień 23, 2017 Jak do internetu to wywalić windowsa i postawić jakiegoś lekkiego linuxa - Debian Testing z LXDE by tu śmigał jak burza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2017 Mam mały problem przy wyborze ramu. Chciałbym żeby kości były identyczne, jednak takich nie znalazłem. Czy te kości będą współpracować ? Moje w tym miejscu mają 1101 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2017 Przypuszczam, że może to być miesiąc i rok produkcji. Jeśli tak, to będę współpracować na pewno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
t9omek 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 30, 2017 A możecie mi polecić jakiś SSD na MLC do 250 zł będący nadal w sprzedaży ? (ok 120 GB) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach