1337root 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2017 Dzień dobry, Ile miejsca potrzebuje forum na dysku? Będzie ono postawione na phpBB3.1. Nie potrafie określić wejść ani ilości użytkowników dlatego pytam o jakieś stopnie np 15,000 uzytkownikow- 5gb. Dziekuje za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2017 100MB? 200MB? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WireBoot 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2017 Dolicz też ewentualne załączniki, avatary (jeśli będą wgrywane) , mniej będzie zajmować baza z 15 tys. użytkowników bez żadnych postów, a inaczej 15 tyś uzytkowników po 10 000 postów o bardzo wielu ilościach znaków itd. W skrócie - szkoda czasu na wróżenie z fusów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1337root 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2017 ^ Standardzik na tym forum - "szkoda na wróżenie z fusów" Dlatego zadałem pytanie jeżeli ktoś miał już doświadczenie związane z serwerami,forami i wie jakie mniej wiecej zapotrzebowanie będzie potrzebne. Bo ja jako laik nie wiem czy kupić 25GB czy inwestować w 500GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2017 5GB wystarczy ci na początek na forum i poczte. Jak się rzowinie to zwiększasz pakiet. Nie ma sensu na starcie inwestować w serwer który będzie leżał odłogiem. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1337root 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 21, 2017 No i to jest pomocna rada za którą serdecznie dziękuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach