Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 Witam,od jakiegoś tygodnia mam problem z pocztą.Maile utrzymuje na serwerach Googla .. Wysyłam maile do różnych osób i dostawców i nie dochodzą, nie ma ich nigdzie ani nie ma zwrotek..Jedyną zwrotkę dostałem kilka dni temu, i nie mogę rozszyfrować/rozwiązać problemu ..W konfiguracji nic nie było zmieniane .Zwrotka : This is the mail system at host mail-a.ebi.pl.I'm sorry to have to inform you that your message could notbe delivered to one or more recipients. It's attached below.For further assistance, please send mail to postmaster.If you do so, please include this problem report. You candelete your own text from the attached returned message. The mail system<serwis.vapro@assecobs.pl>: host 172.17.0.11[172.17.0.11] said: 554 rejected due to spam URL in content (in reply to end of DATA command)Final-Recipient: rfc822; serwis.vapro@assecobs.plOriginal-Recipient: rfc822;serwis.vapro@assecobs.plAction: failedStatus: 5.0.0Remote-MTA: dns; 172.17.0.11Diagnostic-Code: smtp; 554 rejected due to spam URL in content Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
volt123 3 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 Diagnostic-Code: smtp; 554 rejected due to spam URL in content Jako, że to google apps, to zakładam, że host nie jest na żadnym RBL, możesz sprawdzić czy sam email nie jest na jakiejś blackliście. Zobacz też czy w stopce albo treści maila masz jakiś kawałek nagłówka/linka/tekstu, który może powodować false-positiva. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 (edytowany) Jako, że to google apps, to zakładam, że host nie jest na żadnym RBL, możesz sprawdzić czy sam email nie jest na jakiejś blackliście. Zobacz też czy w stopce albo treści maila masz jakiś kawałek nagłówka/linka/tekstu, który może powodować false-positiva. Sprawdziłem tutaj, i 3,8 wynik .. https://www.mail-tester.com/web-e2rja Gdy wyśle nawet "gołego" maila z podpisem to itak zwrot Imię nazwisko mobile: +48 000 000 000 email: kw@icecreamfactory.pl www.icecreamfactory.pl Edytowano Kwiecień 15, 2017 przez Dexieco (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majka 57 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 A spróbuj wysłać maila testowego z podpisem tylko twoje imię i nazwisko (bez adresu strony, adresu e-mail i telefonu komórkowego w podpisie). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piotr GRD 608 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 Nie wiem czy to ma czy nie ma wpływu na traktowanie poczty jako spamu, ale czy nie miałeś tam u siebie jakiegoś włamu niedawno i z tego względu Twoją witrynę uznano za spamerską? W Google wciąż widzę taki jeden wynik: Windows 8.1 Product Keys for All Editions 32Bit/64bit - {Latest} icecreamfactory.pl › Windows 16 lut 2017 - {Updated} windows 8.1 Product Keys for those Models (Pro, Ulitmate Enterprise, Core, Single Language) for 32bit / 64bit and 100% working. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Kwiecień 18, 2017 I dodaj wpis SPF. W tym konkretnym przypadku chyba nie pomoże, ale ogólnie lepiej mieć dodany. Dla Google Apps prawidłowy wpis to: v=spf1 a mx include:_spf.google.com ~all Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach