Freszowaty 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 Witam Ile osób na serverze TS3 uciągnie VPS od Hosteam ten za 19,90? Parametry poniżej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web-Support Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 TS3 jest strasznie leciutki. Kwestią najważniejszą jest łącze, ale na serwerze mającym 512/512 zużywa około 30-40 Mb/s. Także ten VPS - wytrzyma tyle, na ile łącze pozwoli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Freszowaty 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 A jak odpalę tam bota na Javie i drugiego na PHP to nie sprawi jakiegoś większego problemu? Bo ten bot na Javie obciąża trochę procesor. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 Java jest dosyć ciężkim procesem, więc 512MB RAM może być za mało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Freszowaty 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 na poprzednim vps to bot na php bardziej obciążał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web-Support Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 Tu nie chodzi o obciążenie tylko o pamięć RAM. Możesz spróbować, ale cudów bym nie oczekiwał. Najlepiej jak weźmiesz 2 VPS - jeden pod serwer a drugi pod boty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Freszowaty 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 a jeśli chodzi o procesor to wszystko utrzyma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web-Support Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 Procesor powinien dać radę w przypadku botów, a w przypadku Ts - nawet nie poczuje że coś robi Ja mam najtańszy pakiet w Hekko pod ts3 (ten za 9 zł, którego już nie oferują) - wytrzymuje bez problemu. Fakt, że to prywatny ts więc nie ma DDoS, ale jeśli chodzi o moc obliczeniową - daje radę. Nie powinieneś się martwić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Freszowaty 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 To kupuję, jak zrobię wszystko to pochwalę się co ile zasobów zużywa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 To kupuję, jak zrobię wszystko to pochwalę się co ile zasobów zużywa Czekamy z niecierpliwością Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
#Gremsonkowy# 9 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 (edytowany) Hosteam pod ts3 a webh.pl bądź contabo.com pod boty. Spokojnie 150/200 userow utrzyma. Edytowano Kwiecień 15, 2017 przez #Gremsonkowy# (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Freszowaty 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2017 Kupiłem, postawiłem Obyło się bez bota na Javie i jest tylko ten PHP Puki co wszystko śmiga jak należy ale zauważyłem że bot jak czasami obciąży procek to ping delikatnie się zwiększa, to bot bo jak wyłączyłem to spadł Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Web-Support Zgłoś post Napisano Kwiecień 17, 2017 Akurat w przypadku TS3, gdy ping zwiększy się nawet do 80ms to nie odczujesz ogromnej różnicy w jakości rozmów, więc nie ma co panikować. Śmiało możesz włączyć bota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
j1gg 2 Zgłoś post Napisano Kwiecień 19, 2017 Te serwery ovz również posiadają ochronę, czy tylko serwery dedykowane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach