lolo121 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2017 Witam, szukam serwera VPS pod mały, rozwijający się serwer gry, z dyskiem (najlepiej SSD) ~25GB, z szybkim CPU (jeden rdzeń, ale z dobrym zegarem), RAM wystarczy 512MB, łącze 100Mb/s też powinno wystarczyć i jeśli jest to możliwe, to również ochrona przed DDoS. Obecnie serwer gry znajduje się na hostingu do serwerów gier (nie podaję nazwy), z którym jest już co raz więcej problemów związanych z wydajnością głównie CPU. Z serwerów VPS jak na razie przetestowałem Arubę za 4zł - serwer na nim działa super (o taki właśnie chodzi), niestety lokalizacja kiepska i pingi są za duże. Jeśli chodzi o budżet - obecny koszt za hosting gry to 9zł/msc i dobrze by było znaleźć coś w podobnej cenie, a jeśli niczego nie ma w takiej cenie to prosiłbym po prostu o podanie najtańszych możliwych ofert. Dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k.kozak 49 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2017 Zerknij na naszą ofertę KVM MINI: https://webh.pl/serwery-vps-kvm Za 12 zł miesięcznie (płatność z góry za rok) otrzymasz od nas fajne parametry: 1vCPU/1GB ramu/10 GB dysk/ 500GB transfer Pozdrawiam, Kamil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolo121 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 9, 2017 Zerknij na naszą ofertę KVM MINI: https://webh.pl/serwery-vps-kvm Za 12 zł miesięcznie (płatność z góry za rok) otrzymasz od nas fajne parametry: 1vCPU/1GB ramu/10 GB dysk/ 500GB transfer Pozdrawiam, Kamil Dziękuję za ofertę, tylko w niej nie wystarczy dysku na serwer. Sprawdziłem dokładnie ile zajmuje serwer na obecnym hostingu - ~33,5GB, przy oczyszczeniu powinien ważyć niecałe 30GB. Płatność za VPS najlepiej miesięczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2017 Dziękuję za ofertę, tylko w niej nie wystarczy dysku na serwer. Sprawdziłem dokładnie ile zajmuje serwer na obecnym hostingu - ~33,5GB, przy oczyszczeniu powinien ważyć niecałe 30GB. Płatność za VPS najlepiej miesięczna To wyedytuj pierwszy post w którym podajesz SSD ~25GB. I następnym razem policz zanim dasz ogłoszenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2017 I to wszystko za mniej niż 9zł brutto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
strefapc 69 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2017 Jeszcze troche i polskie hostingi będą dopłacać klientom aby usługę u nich wzięli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2017 SLDC nie polecałbym chyba nawet największemu wrogowi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolo121 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2017 To wyedytuj pierwszy post w którym podajesz SSD ~25GB. I następnym razem policz zanim dasz ogłoszenie. Nie ma opcji do edycji tematu. Przepraszam, że wcześniej nie sprawdziłem dokładnej wartości - 25GB serwer zajmował ok. miesiąc temu I to wszystko za mniej niż 9zł brutto? Jeszcze troche i polskie hostingi będą dopłacać klientom aby usługę u nich wzięli Dlatego napisałem, że jeśli za tyle nic nie ma to prosiłbym o podanie najtańszych możliwych ofert W tej cenie mogę ci polecić sldc.eu za kwotę 10zł 1vcpu 1GB ram 50GB HDD lub 25GB SSD https://sldc.eu/serwery-vps Znalazłem dużo negatywnych opinii dotyczących tego hostingu. Mimo tego i tak dziękuję za jej przedstawienie, jednak przy tylu negatywnych opiniach raczej nie będę nią zainteresowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VPS9.net 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 11, 2017 Have a look at vps9.net, You can find SSD Based VPS hosting at very low price. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolo121 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2017 Have a look at vps9.net, You can find SSD Based VPS hosting at very low price. Thanks for your offer, but I need VPS located in Poland (for game server where i need good ping). --- Sprawdziłem SLDC ofertę za 15zł z 2cpu i 50gb ssd niestety w porównaniu do aruby za 4zł gorzej chodził, ping był ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2017 Jaka to gra? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolo121 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 13, 2017 Jaka to gra? Unreal Tournament 1999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morda Zgłoś post Napisano Kwiecień 14, 2017 Znalazłem dużo negatywnych opinii dotyczących tego hostingu. Mimo tego i tak dziękuję za jej przedstawienie, jednak przy tylu negatywnych opiniach raczej nie będę nią zainteresowany nie przejmuj się najętymi osobami piszącymi te negatywne posty jestem od kilku lat w śląskim i nie narzekam, a cena jest świetna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolo121 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 (edytowany) nie przejmuj się najętymi osobami piszącymi te negatywne posty jestem od kilku lat w śląskim i nie narzekam, a cena jest świetna Sprawdziłem SLDC ofertę za 15zł z 2cpu i 50gb ssd niestety w porównaniu do aruby oferty za 4zł chodził gorzej, za to ping lepszy nawet od obecnego usługodawcy o pare ms. Wydajność podobna do serwera który obecnie mam, a chcę go zmienić bo czasami ta wydajność jest zbyt słaba - timeouty itp. Edytowano Kwiecień 15, 2017 przez lolo121 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morda Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 tak jak w każdym hostingu tak i w slaskim, trzeba problemy zgłaszać do supportu naturalne że w ciągu tych kilku lat musiałem do nich pisać, że coś przymula albo baza danych ma problem po awarii, wszystko naprawili nie wiem jak tam się sprawuje aruba, ale raczej zbierała kiepskie opinie czy się poprawili? nie wiem, mają bardzo tanio, więc i klientów masa bałbym się że wrazie problemu na pomoc supportu będę czekał długo z leżącą usługą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lolo121 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 15, 2017 (edytowany) tak jak w każdym hostingu tak i w slaskim, trzeba problemy zgłaszać do supportu naturalne że w ciągu tych kilku lat musiałem do nich pisać, że coś przymula albo baza danych ma problem po awarii, wszystko naprawili nie wiem jak tam się sprawuje aruba, ale raczej zbierała kiepskie opinie czy się poprawili? nie wiem, mają bardzo tanio, więc i klientów masa bałbym się że wrazie problemu na pomoc supportu będę czekał długo z leżącą usługą Na próbę wziąłem serwer na Aruba (oferta za 4zł) oraz parę dni temu również na próbę SLDC (oferta za 15zł). Porównałem ten drugi do pierwszego poprzez postawienie serwera gry z ustawioną najcięższą dla CPU mapą - SLDC wypadł w tym gorzej - większy % obciążenia CPU, przy wchodzeniu na serwer dłuższy czas oczekiwania na zalogowanie - podobny jak na obecnym hostingu, który właśnie z tego powodu chciałbym zmienić. Za to ping był w porządku. Edytowano Kwiecień 15, 2017 przez lolo121 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość morda Zgłoś post Napisano Kwiecień 16, 2017 jako że ty powtórzyłeś to i ja powtórzę, problemy w tym wydajności, zgłasza się do supportu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach