Bartekm 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2017 Witam! Posiadam VPS z Windows Server 2012 R2. Uruchamiam na nim graficzna aplikacje lecz gdy odłączam się od serwera przestaje ona działać. Zakładam, że wyłącza sie GUI. Moje pytanie brzmi czy da się zachować w pełni aktywna sesje razem z GUI po odłączeniu RDP? Dodam ze korzystam z RDP na Mac OS X. Szukałem w internecie rozwiązań lecz żadne nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2017 Witaj, Sesja RDP, którą ustanawiasz z serwerem powinna trwać również po rozłączeniu. Na macos wystarczy, że wybierzesz opcję 'Quit Microsoft Remote Desktop'. Możesz również wybrać opcję 'Rozłącz' bezpośrednio w systemie windows. Sesja rozłączona w taki sposób będzie cały czas aktywna i po ponownym połączeniu powinieneś zobaczyć poprzednio uruchomione programy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gelinhouse 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2017 Zawsze możesz skorzystać z protokołu VNC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartekm 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2017 (edytowany) Sesja trwa lecz program zawiesza się na czas zamknięcia programu RDP. Po ponownym uruchomieniu programu i połączeniu się z serwerem program znów działa poprawnie. Zawsze możesz skorzystać z protokołu VNC. Jakiego programu do VNC najlepiej użyć? Edytowano Kwiecień 5, 2017 przez Bartekm (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gelinhouse 8 Zgłoś post Napisano Kwiecień 5, 2017 Ja używam tightvnc i wszystko ładnie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
filip_b 19 Zgłoś post Napisano Kwiecień 6, 2017 Można też aplikację zdalną która ci się blokuje po rozłączeniu uruchomić jako serwis i wtedy nawet po wylogowaniu z RDP apka będzie pracować. Kiedyś wykorzystywałem do tego ten soft - http://www.firedaemon.com/ przez ponad dwa lata działał bez najmniejszego problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach