ukozik26 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2017 Cześć. Mógłby mi ktoś podpowiedzieć w kwestii cache w tomcat7? Chodzi o to, że apache domyślnie np. *.jpg zapisuje w cache, ale nie mam pojęcia jak zrobić to samo w tomkacie. Aplikacja na chwilę obecną działa tak: internet <-> apache <-> tomcat7 Żeby trochę przyspieszyć uruchamianie aplikacji, chciałbym aby grafika zapisywała się w pamięci przeglądarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2017 Nie bardzo rozumiem, aczkolwiek Tomcat ma cache, choć Tobie bardziej chyba chodzi o nagłówki Expires ? Te oczywiście dowolnie możesz dodać w Apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ukozik26 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2017 No tak. Bo np. aplikacja korzystająca tylko z apache zapisuje grafikę lokalnie, natomiast ta korzystająca z tomcata za każdym razem pobiera grafikę z serwera. A chciałbym, żeby ta aplikacja również zapisywała lokalny cache. Nie mam pojęcia jak to zrobić. W apache można przez .htaccess, ale tomcat przecież ignoruje ten plik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
statnet 1 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2017 Możesz użyć Filtr, który ustawia nagłówki expires. Tutaj jest informacja jak taki filtr skonfigurować: https://tomcat.apache.org/tomcat-7.0-doc/api/org/apache/catalina/filters/ExpiresFilter.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach