outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Hej rozglądałem się po różnych forach związanych z tematyką amplitunerów no ale średnio jestem zadowolony. mam nadzieję że Wy mi pomożecie jak zawsze Sprawa wygląda tak : mam dekoder nc+ oraz dvd z głośnikami 5.1 , kiedyś działało przez kabel optyczny a teraz jest po prostu echo zamiast czystego dźwięku. wymieniłem kabel optyczny ale to bez zmian, myślę że to w dvd coś padło - jest dość stare. Ponieważ w dekoderze nc+ mam jedynie wyście optyczne to rozumiem że szukać amplitunera z wejście optycznym ( na dvd mi nie zależy ) bo inaczej nie da się podłączyć tak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Wystarczy, że podepniesz dekoder przez HDMI do amplitunera. A żeby mieć w przyszłości wybór - głośniki TV/amplituner musisz skorzystać z HDMI(arc) w amplitunerze i TV W ogóle nie potrzebujesz kabla optycznego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 czyli habel hdmi do amplitunera a z niego hdmi out do tv tak ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Tak. Tylko w ustawieniach dekodera musisz ustawić audio przez HDMI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 czyli ampli musi miec hdmi i hdmi out bo nie kazdy ma:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vjdj 4 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Każdy nowy amplituner kina domowego 5.1 posiada m.in jedno wyjście hdmi out. Spinasz dekoder z amplitunerem w oraz amplituner z telewizorem i wszystko działa. Dekodery nc+ niektóre mają to do siebie, że jest różnica między obrazem i dźwiękiem, opóźnienia lub przyspieszenia. Można to zazwyczaj ustawić w sofcie amplitunera lub podłączyć optyka. Arc wymieniony tutaj przyda Ci się jak dźwięk z telewizora będziesz chciał odtwarzać na kinie domowym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 nie planuje zakupu nowego ampli czy jakiegoś z wyższej półki . cieżko znalesc z hdmi in/out oraz czasem nie ma optycznego i do tego jeszcze inne podpięcie głośnikow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Wnioskuję po tym, że masz już jakiś amp. Mógłbyś napisać jaki to model? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 ja mam tylko dvd z glosnikami 5.1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 No to czekaj bo nie do końca rozumiem... nie masz amp i nie chcesz go kupować to gdzie w tym sens? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 czytaj dokładnie co napisałem wcześniej. NIe mam amplitunera , chce kupić , ale nie nowy , nie jakiś wysoki model. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Marzec 26, 2017 Dobra moje niedopatrzenie. Skoro wiesz już jak podłączyć i co amp powinien mieć żeby działało to chyba pozostaje ci tylko znaleźć taki który będzie ci odpowiadał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
outmc 1 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2017 proszę mi powiedzieć bo się nie znam. czy to np takiego amplitunera http://allegro.pl/show_item.php?item=6753532043 , mogę podpiąć zwykły subwoofer aktywny np taki : http://allegro.pl/canton-as-10-doskonaly-subwoofer-110-watt-kup-i6756343821.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franiuu 3 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2017 Na 95% tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach