Kornelia 0 Zgłoś post Napisano Marzec 25, 2017 Polecacie tam konta czy nie? Macie jakieś doświadczenia? Udostępnij ten post Link to postu
0 Kornelia 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2017 DynamoDB jest chyba dobre do zarządzania NoSQLeową bazą danych? Co myślicie? Udostępnij ten post Link to postu
0 Kornelia 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 1, 2017 Potrzebuję po prostu chmury pod wordpressa. Chcę też żeby była w miarę prosta w obsłudzem Udostępnij ten post Link to postu
0 nnd_newbie 10 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2017 (edytowany) Ale zdajesz sobie sprawę, że AWS to nie jest hosting WWW tylko chmura obliczeniowa? Możesz uruchomić instancje serwera, ale dalej musisz sam skonfigurować i zarządzać. Jeżeli twój serwis wymaga dużej skalowalności i wysokiej dostępności z całego świata, to tak jak najbardziej warto wchodzić. Ale to nie będzie tania impreza. Tutaj znajdziesz prosty kalklulator. Potrzebujesz co najmniej jednej instancji EC2 i voluminu EBS. Potem wpisujesz ile przewidujesz transferu: https://calculator.s3.amazonaws.com/index.html Np. dla instancji t2.medium (2 x vCPU, 4GB RAMu) plus 100GB dysków w EBS i przy ruchu wychodzącym 100GB, miesięczne koszty to $49. A to cena bez żadnych bonusów: brak backupu, dodatkowych IP itp. Edytowano Kwiecień 4, 2017 przez nnd_newbie (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu
0 Kornelia 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2017 Dzięki za odpowiedź, oczywiście zdaję sobie z tego sprawę. Potrzebuję właśnie cloud computing, ale mój serwis raczej nie wymaga dużej dostępności. Chodziło mi tylko o bezpieczeństwo danych no i jeżeli może być cos tanszego to fajnie ale nie musi. Udostępnij ten post Link to postu
0 nolimits 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 23, 2018 Ale zdajesz sobie sprawę, że AWS to nie jest hosting WWW tylko chmura obliczeniowa? Możesz uruchomić instancje serwera, ale dalej musisz sam skonfigurować i zarządzać. Jeżeli twój serwis wymaga dużej skalowalności i wysokiej dostępności z całego świata, to tak jak najbardziej warto wchodzić. Ale to nie będzie tania impreza. Tutaj znajdziesz prosty kalklulator. Potrzebujesz co najmniej jednej instancji EC2 i voluminu EBS. Potem wpisujesz ile przewidujesz transferu: https://calculator.s3.amazonaws.com/index.html Np. dla instancji t2.medium (2 x vCPU, 4GB RAMu) plus 100GB dysków w EBS i przy ruchu wychodzącym 100GB, miesięczne koszty to $49. A to cena bez żadnych bonusów: brak backupu, dodatkowych IP itp. Zastanawia mnie fakt po co mam płacić dodatkowa na tym za bacupu ? Przecież również dobrze mogę skonfigurować automatyczny backup z innymi narzędziami online czyż nie? Udostępnij ten post Link to postu
0 Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2018 Zróżnicowani dostawcy to nie generowanie kosztów, lecz zabezpieczenie się przed krytyczną sytuacją u jednego z dostawców. Jeśli Twoje serwery mają load <1, to znaczy, że nieumiejętnie korzystasz z potęgi chmur. Udostępnij ten post Link to postu
0 JanoK 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2018 chmura w amazonie jest na prawde super placi ssie za wykorzystane zasoby dzieki temu jest w stnie sporo zaoszczedzic Udostępnij ten post Link to postu
0 MarioN2 0 Zgłoś post Napisano Luty 11, 2018 tak ,ze wzgledu na niska cene oraz tak sama niską awaryjnośćszybkie odpowiedzi na zgłoszenia Udostępnij ten post Link to postu
0 Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2018 (edytowany) średnio $0.01/mb. Niby niewiele ale jeśli mamy ruchu > 1TB/month to już $28 idzieS3 kosztuje 0,023$/GBCloudFront 0,085$/GB do Europy Edytowano Luty 26, 2018 przez Bartosz Z (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu
0 PawelKon 0 Zgłoś post Napisano Luty 26, 2018 A jakie macie doświadczenia z supportem? Udostępnij ten post Link to postu
Polecacie tam konta czy nie? Macie jakieś doświadczenia?