Famous 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2017 Cześć, mam problem z konfiguracją poczty, a mianowicie mam domenę wykupioną w home.pl, natomiast serwer w hekko.pl. Zamiast aplikacji Roundcube chciałbym korzystać z poczta.onet.pl (odbierać i wysyłać maile we własnej domenie), więc muszę dodać odpowiednie rekordy TXT i MX. Sęk w tym, że w home.pl nie mogę edytować tych pól jeżeli DNSy są ustawione na zewnętrzny serwer, więc mogę jedynie dodać nowe rekordy w DirectAdmin (Zarządzanie DNS). Czy dobrze myślę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2017 Może czegoś nie wiem ale wydaje mi się że onet nie zezwala/brak opcji utrzymania skrzynki we własnej domenie. Poprawcie mnie jak się mylę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Famous 0 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2017 Może czegoś nie wiem ale wydaje mi się że onet nie zezwala/brak opcji utrzymania skrzynki we własnej domenie. Poprawcie mnie jak się mylę. Teraz zauważyłem, że owszem można, ale trzeba płacić https://poczta.onet.pl/oferta/porownanie.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
home.pl 10 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2017 Sęk w tym, że w home.pl nie mogę edytować tych pól jeżeli DNSy są ustawione na zewnętrzny serwer, więc mogę jedynie dodać nowe rekordy w DirectAdmin (Zarządzanie DNS). Czy dobrze myślę? alias.png Myślę, że takie coś to nie tylko u nas się dzieje Obsługa techniczna domeny jest tam, gdzie wskażesz DNSy. Jeżeli więc zmieniłeś DNSy to musisz rekordy ustawić w panelu operatora DNS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach