gofi 0 Zgłoś post Napisano Marzec 18, 2017 Szukałem odpowiedniego działu dla początkujących. Mam nadzieję, że dobrze wybrałem. Korzystam z hostingu współdzielonego. Strona oparta jest na skrypcie wordpress. Obecnie mam problemy z przeciążeniem serwera i odcinaniem zasobów dla tej strony. Rozglądałem się za czymś większym, ale w pełni zarządzanym przez firmę hostingową. Znalazłem rozwiązanie cloud (google oraz amazon). Są tam gotowe instalatory cmsów. Oferuje je Bitnami. Czy po skorzystaniu z takiego rozwiązania (proces instalacji jest banalny) potrzebuję admina? Czy środowisko takie jest bezpieczne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2017 Jak najbardziej. Instalator to jedno ale zarządzanie systemem to drugie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 19, 2017 (edytowany) Szukaj hostingu dedykowanego, to np VPS z panelem i zarządzaniem, ale uważaj na oferty, często za grosze dostaniesz serwer z zarządzaniem tylko w nazwie, w razie kłopotów zostaniesz na lodzie .. Edytowano Marzec 19, 2017 przez www.mzone.uk (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach