zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 Siemka, Jak się połączyć do ftp od sysu chciałem zrzucić backupa na dedyka ale nie wiem jak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 Do ftp możesz się połączyć tylko z tego serwera, do którego konto ftp zostało przypisane. Podczas aktywacji ftp dostałeś maila z danymi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DaFFX 14 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 Do ftp możesz się połączyć tylko z tego serwera, do którego konto ftp zostało przypisane. Podczas aktywacji ftp dostałeś maila z danymi. lub dodać innego dowolnego hosta Do backupów używaj jakiegoś skryptu po ftp (najłatwiejsza metoda)->masz kilka przykładów w internecie. W zarządzaniu miejscem backupowym, możesz dodawać ip z których można się łączyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 Żeby się dało to bym od razu tak zrobił i dodał IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DaFFX 14 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 Żeby się dało to bym od razu tak zrobił i dodał IP Wybacz za wprowadzenie w błąd, od dawna nie korzystam z backupów ovh/sys. Jest możliwość przydzielenia dostępu dla posiadanych adresów / bloków. Na ftp możesz dostać się jedynie z serwera do którego jest przypisany, możesz to obejść np instalując vpn Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 No dobra ale jeśli zrobiłem tam backup to jak go na ten serwer wgrać jest jakiś specjalne narzędzie do tego aby przenieść ten backup na fresh system? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 Konsolowy klient ftp? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Marzec 11, 2017 Konsolowy klient ftp? Dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DaFFX 14 Zgłoś post Napisano Marzec 12, 2017 No dobra ale jeśli zrobiłem tam backup to jak go na ten serwer wgrać jest jakiś specjalne narzędzie do tego aby przenieść ten backup na fresh system? Możesz też skorzystać z midnight commander (mc), tam masz "interfejs" oraz możliwość połączenia do ftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2017 Możesz też skorzystać z midnight commander (mc), tam masz "interfejs" oraz możliwość połączenia do ftp MC akurat nie działa wywala błąd kiedy wpisuje dane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DaFFX 14 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2017 MC akurat nie działa wywala błąd kiedy wpisuje dane. Dziwne, sam przed chwilą z tego skorzystałem, musisz wpisać login@host a pozniej dopiero haslo 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zoxovsky 9 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2017 Dziwne, sam przed chwilą z tego skorzystałem, musisz wpisać login@host a pozniej dopiero haslo Ah ja głupi Dzięki haha. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach