vjdj 4 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2017 Po ostatnich kampaniach z załącznikami, duperelami i jak to wszystko nie wpada do spamu jakoś zacząłem się tak przyglądać temu. Zacząłem się bawić jak wysłać tak naprawdę email pod kimś i na szybko wyszło mi że wystarczy poniższa linijka: echo "Treść" | mail -s "Temat" -aFrom:adres@nadawcy\<adres@nadawcy\> adres@odbiorcy W pracy email taki wpada pięknie do odbiorczej skrzynki. Poczta na znanym hostingu. Gmail, o2 radzą sobie, przerzucają do spamu. Sprawdziłem swój jeden vps i też mi to wpada do odbiorczej ładnie, poczta oparta o konfigurację z vesty. Jak mogę się przed tym zabezpieczyć dodatkowo? Prosiłbym o jakieś naprowadzenie, lektury, informacje. Czy nie powinno być to blokowane przez firmę hostingową gdzie mamy pocztę firmową, jak darmowy gmail, o2 (więcej póki co nie sprawdzałem) się na to nie łapią i przenoszą do spamu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
McAs 28 Zgłoś post Napisano Marzec 8, 2017 Tak na szybko: http://awe.mol.uj.edu.pl/~jjb/verify.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach