master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2017 Witam jak w temacie proszę o podpowiedź jak to wykonać żeby zadziałało obecnie mam VPS oraz Dedyka, chciałbym z vps przenieść resellera na serwer dedykowany, z klientami, ale nie chciałbym zmieniać serwerów NS, chciałbym żeby zostały te co są na VPS, oczywiście dedyk ma własną strefę , jak to wykonać by za bardzo nie bolało dziękuję za podpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2017 Przeniesienie stron, edycja strefy DNS żeby wskazywała na nowy DNSy, zmiana glue records na nowe ip i wsio w zasadzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2017 Można jeszcze w starych dnsach zaktualizować rekordy A na nową maszynę, żeby zminimalizować okres działania na 2 serwerach jednocześnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 4, 2017 Można jeszcze w starych dnsach zaktualizować rekordy A na nową maszynę, żeby zminimalizować okres działania na 2 serwerach jednocześnie. Dziękuję za pomoc właśnie tak zrobiłem bałem się że będzie gorzej należy pamiętać że przy otwarzaniu backup wybrać IP nowe a nie to z kopi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
master.tilk 0 Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2017 Jednak koledzy coś nie wyszło zrobiłem tak: dodałem IP do dedyka. IP Status Reseller User(s) Nameserver Netmask Select 192.168.218.xx1 server 20 255.255.255.0 192.168.218.xx2 free admin 255.255.255.0 192.168.218.xx3 shared isp 18 ns1.hosting-xx.xx 255.255.255.255 rano wstaję patrzę i nie odpowiada reseller którego przenosiłem wraz z useramireseller 1 który był od początku na dedyku działa bez zarzutu a chodzi wyłącznie żeby nie zmieniać dnsów userą od resellera isp, coś gdzieś skopałem ale nie wiem gdzie ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 5, 2017 Sprawdź strefę DNS tego resellera czy wskazuje wszystko na odpowiednie serwery. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach