przem191 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2017 Witam. Nagrzebałem trochę w ISP. Mianowicie kupiłem dla swojej, postawionej na serwerze serwisu certyfikat SSL Comodo. Chciałem go uruchomić także na serwerze pocztowym. Usunąłem wpisy, który tam figurowały (jakiś certyfikat pochodzący albo z serwera albo z samego ISP, który dawał jednak szyfrowanie TLS). W panelu mam trzy rubryki : Certificate - podpowiedź wyświetla napis: Domain certyfikate in the PEM format Certyficate kesy - podpowiedź: Enter the certyfikate key in the PEM format Certyficate chain - Certyfikate chain in the PEM format. Pytanie: co mam gdzie wkleić? Bo aktualnie każda próba kończy się niepowodzeniem. Niestety, nie zachowałem starych wpisów i teraz nie mam wcale szyfrowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2017 https://www.howtoforge.com/securing-your-ispconfig-3-installation-with-a-free-class1-ssl-certificate-from-startssl-p2 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przem191 0 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2017 (edytowany) Popełniłem błąd. Nie chodziło mi o ISP Config a o ISP Manager Lite 5.86.1. To w jego panelu ustawień dla certyfikatu poczty chciałem wpisać certyfikat SSL Comodo, w pola jak powyżej: Certificate - podpowiedź wyświetla napis: Domain certyfikate in the PEM format Certyficate key - podpowiedź: Enter the certyfikate key in the PEM format Certyficate chain - Certyfikate chain in the PEM format. Tylko co gdzie wpisać? Edytowano Marzec 13, 2017 przez przem191 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
volt123 3 Zgłoś post Napisano Marzec 13, 2017 Nie do końca rozumiem w czym problem. Certificate - wklejasz certyfikat Certificate key - wklejasz klucz prywatny Certificate chain - wklejasz certyfikaty pośrednie (powinieneś je dostać w paczce lub możesz pobrać ze strony Comodo). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przem191 0 Zgłoś post Napisano Marzec 14, 2017 Nie do końca rozumiem w czym problem. Certificate - wklejasz certyfikat Certificate key - wklejasz klucz prywatny Certificate chain - wklejasz certyfikaty pośrednie (powinieneś je dostać w paczce lub możesz pobrać ze strony Comodo). No właśnie nie wiedziałem co to jest ten chain. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach