PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2017 Witam, zainstalowałem poprawnie serwer wraz z directadminem na dystrybucji centos. Wszystkie wpisy dns są skonfigurowane poprawnie, poczta dochodzi bez najmniejszych problemów na serwer. Jednak pozostał jedynie problem z wiadomościami wysyłanymi za pomocą php mailera. Otóż trafiają one jedynie do spamu. Gdzie mogę szukać przyczyny? Niestety nie jestem zbytnio doświadczonym administratorem dlatego z góry dziękuję za cenne wskazówki. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2017 Sprawdź takiego maila używając mail-tester.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2017 Skonfiguruj SPF na początek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PTR_STARE 0 Zgłoś post Napisano Luty 19, 2017 SPF skonfigurowany już dawno. Twój klient poczty, dodatek lub rozszerzenie wysłało komunikat "sent". Mail nie został wysłany .Serwer SMTP prawdopodobnie blokuje Twoje wiadomości. Nie umieszczaj nas jako CC lub BCC Upewnij się, że wysłałeś maila bezpośrednio do nas. Nie lubimy być dodawani w kopii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach