Rolej 58 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2017 Cześć. Chce zmienić dość ciężkiego Wordpressa na coś lżejszego co wystarczy, że raz postawię i o tym mogę zapomnieć. Możecie jakiś lekki CMS podstawić, czy jednak lepiej się pobawić HTMLem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2017 Nie jestem w stanie powstrzymać ciekawości, co masz za pluginy albo motyw zainstalowany na WP że mówisz, że WP jest ciężki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bybunny 540 Zgłoś post Napisano Luty 14, 2017 Cześć. Chce zmienić dość ciężkiego Wordpressa na coś lżejszego co wystarczy, że raz postawię i o tym mogę zapomnieć. Możecie jakiś lekki CMS podstawić, czy jednak lepiej się pobawić HTMLem? Może zobacz sobie to: https://www.typesettercms.com/ bo widziałem na wsparciu że ktoś poruszył temat Nie jestem w stanie powstrzymać ciekawości, co masz za pluginy albo motyw zainstalowany na WP że mówisz, że WP jest ciężki? To zależy od dostępnego środowiska, może jest tego na tyle dużo że powiedzmy 512MB ram to niewiele na utrzymanie kliku witryn opartych o wordpress. To jedynie domysł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2017 Zerknij na batflat.org/pl, lekki w miarę przyjemny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Luty 15, 2017 Zerknij na batflat.org/pl, lekki w miarę przyjemny. Szkoda tylko ,że oparty na plikach... no i wersja 1.1.0 ... możliwe ,że ma więcej dziur niż wordpress a i znając życie wsparcie dla tego skryptu skończy się gdy skończą się chęci autora czyli pewnie za pół roku... Chyba najlepsza stronka gdzie może porównać najpupularniejsze CMS i znajdziesz pewnie coś dla siebie. www.opensourcecms.com Tutaj też masz fajną listę polecanych i naprawdę dobrych systemów zarządzania treścią przez serwis cmscritic link Cms'a najlepiej jak dobierzesz sobie sam konkretnie pod swoje wymagania, swoją wiedze, upodobania i możliwości hostingowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sylver74 3 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2017 Szkoda tylko ,że oparty na plikach... no i wersja 1.1.0 ... możliwe ,że ma więcej dziur niż wordpress Wszystko zależy od potrzeb i wymagań, ostatnio zbiera pozytywne opinie, osobiście nie dotykałem tego za dużo, ale na tak mało sprecyzowane wymagania ciężko podać konkret. co do wersjonowania, mam nadzieje, że nie używasz softu tylko bo coś ma wersje 50.1.2 a nie 1.1.2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RG1 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2017 (edytowany) Zapoznaj się z GRAV ( https://getgrav.org/ ) oraz KIRBY ( https://getkirby.com/ ) Edytowano Luty 15, 2017 przez RG1 (zobacz historię edycji) 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Rafiki Zgłoś post Napisano Luty 15, 2017 Wszystko zależy od potrzeb i wymagań, ostatnio zbiera pozytywne opinie, osobiście nie dotykałem tego za dużo, ale na tak mało sprecyzowane wymagania ciężko podać konkret. co do wersjonowania, mam nadzieje, że nie używasz softu tylko bo coś ma wersje 50.1.2 a nie 1.1.2 Jasne ,że nie... ale brak release notów, brak githubu (czy jakiejś alternatywy), nigdzie wzmianki o poprzednich wersjach, brak aktualizacji prawie od roku i kilka innych rzeczy świadczy ,że cały skrypt bardzo szybko został wypuszczony na świat więc wiele można się po nim spodziewać ... co nie znaczy ,że został źle napisany i jest ble Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Artix 34 Zgłoś post Napisano Luty 15, 2017 GetSimple polecam z całego serca, może i nie korzysta z bazy danych ale jest bardzo dobrze napisany i przyjemnie się z niego korzysta. Jak coś to mogę pomóc z jego personalizacją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Luty 16, 2017 Jezeli to wizytowka, to napisz to w html - nic juz lzejszego nie bedzie. Po co Ci CMS? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
parabolistyk 0 Zgłoś post Napisano Luty 17, 2017 Jeśli chcesz postawić raz i nieaktualizować to postaw to w html+php. Nie będziesz musiał aktualizować + będzie lekko. Jeśli koniecznie potrzebny jest system do zarządzania treścią to wybrałbym w ostateczności GetSimple CMS. Napisałem w ostateczności, bo WordPress będzie zwyczajnie lepszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach