wenu 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 Witam poszukuje dedyka pod serwer gry. W tej chwili uzywam VPS KVM ale mimo wolnych zasobów na maszynie serwer ma dropy fpsów. Myślałem nad kimsufi KS-4C ale nie wiem jaki ping bedzie bo to francja ( moze ktos da ip do testow) Myślałem nad sląsk data center ale- opinie ( mimo ze ceny maja super) może coś w podobenj cenie i specyfikacji ? Potrzebuje min 4 rdzenie 8gb najlepiej 16 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 Najpierw powiedz co to za gra i ile pieniędzy możesz na to przeznaczyć? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 Witam poszukuje dedyka pod serwer gry. W tej chwili uzywam VPS KVM ale mimo wolnych zasobów na maszynie serwer ma dropy fpsów. Myślałem nad kimsufi KS-4C ale nie wiem jaki ping bedzie bo to francja ( moze ktos da ip do testow) Myślałem nad sląsk data center ale- opinie ( mimo ze ceny maja super) może coś w podobenj cenie i specyfikacji ? Potrzebuje min 4 rdzenie 8gb najlepiej 16 Bo brak ci SSD. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wenu 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 (edytowany) Witam. gra to lubiany early access - Rust - optymalizacja kiepska i takie tam. Kasa powiedzmy ze do 150 zl . Mysle o SoYouStart E3-SAT-1 Intel Xeon E3 1225v2 4 c / 4 t 3.2 GHz+ 16 GB 2x 2 TB SATA3 Soft 16* Tyko nie wiem jakie pingi bedą, jakby ne przekraczały tych 80 ms to bym brał w ciemno Edit: e.w jeszcze E3-SSD-1 Intel Xeon E3 1225v2 4 c / 4 t 3.2 GHz+ 16 GB 3x 120 GB SSD Soft 16* SSD powinno chyba znacznie podnieść wydajność ? Edytowano Luty 12, 2017 przez wenu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wenu 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 WIem ze niedziela i takie tam ale musze podejmować decyzje ;p Prosze o radee bo wiadomo z serverem jak z kobietą jak się źle raz wybierze.. to to potrafi drogo kosztować ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 Pingi masz na poziomie ~50ms Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wenu 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 Serwer kupiony Moge skorzystać z okazji i o cos zapytam - 16gb ram ile swapu mu dać wiedząc że dedyk będzie uzywany jako serwer gry ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 Tyle ile ramu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wenu 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 Powaga..? dalem 2Gb. Podobno przeswiadczenie jak dawniej ze swap =ram jest bledne. Prawidlowe bylo w erze ramu w wilkoscia 1-2 gb Ktoś potwierdzi zaprzeczy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 To jak wiesz lepiej to po co pytasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Luty 12, 2017 odpowiedź brzmi - tyle ile będzie ci potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rolej 58 Zgłoś post Napisano Luty 13, 2017 Pamiętając by ustawić SWAP do takiej polityki by był używany w momencie, kiedy rzeczywiście jest potrzebny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Domin 0 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2017 Jaki budżecik mas na to, bo to podstawowa sprawa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Luty 20, 2017 Bo brak ci SSD. Pingi masz na poziomie ~50ms Tyle ile ramu To jak wiesz lepiej to po co pytasz? Ty tak serio? Ping zależy od lokalizacji i lokalizacji klienta. SSD? HDD również może dobrze działać. A SWAP? Może i ustawić na 0 i będzie OK. Zawsze ustawiam na automatyczne to co instalator zaproponuje albo na 0. Źle? Zależy jak na to popatrzeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pan Kot 1535 Zgłoś post Napisano Luty 20, 2017 Ani 0 ani domyślny w okolicach 60 nie jest dobry. Prawidłowe ustawienie serwerowe waha się w widełkach od 1 do 10, w zalezności od setupu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach