Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Witam, Mam aktualny system, który jest skonfigurowany jako podstawa dla jakiegoś tam mojego rozwiązania. I teraz chciałbym zrobić z tego ISO , które będę mógł gdzieś przenieść i zainstalować na innym VPS. Czym to zrobić? może ktoś z was już robił podobną rzecz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Jaki to system? Jeśli Linux, to wystarczy pewnie rsync + reinstalacja bootloadera. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Jaki to system? Jeśli Linux, to wystarczy pewnie rsync + reinstalacja bootloadera. Debian. Rsync będzie za długo trwało, lepiej gdyby robił ISO ja ładuje do vmware czy innego i się instaluje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Jak masz to jako maszynę wirtualną to zrób sobie z niej template. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Wszędzie opisy dla ubuntu, a nic dla debiana.. W ubuntu widzę jest filesystem.squashfs i tam jest cała zawartość katalogów systemowych a w debianie gdzie to znajdę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Kiedyś używałem systemback. Możesz również dd spróbować z trybu rescue. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość l3szcz Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Ubuntu = debian z X'em.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zelon 0 Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Ubuntu = debian z X'em.. Tak, ale w debian nie ma filesystem.squashfs Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Luty 4, 2017 Ubuntu = debian z X'em.. A ja głupi przez kilka lat myślałem, że mam debiana na laptopie... A tu psikus.. ubuntu.. milosz@oxygen:~$ cat /etc/debian_version 8.7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach