Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2017 Ubuntu server 16.04Instalowałem apache2, php, php-gd, php-sqlite3, libapache2-mod-php, php-curl.Apache 2.4 , php 7.0Domyślny katalog /var/www/htmlDefaultowy index.html - działaplik z phpinfo() - działaa2enmod rewrite -zrobioneDo katalogu /var/www/html/test wrzuciłem batflata (cms) - nie działachown -R www-data.www-data /var/www/html/test - zrobione ale batflat też nie działaNa innym serwerze Debian 8 apache 2 i php5 raczej to samo instalowałem i działa normalnieCoś w konfiguracji apacha, php? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2017 (edytowany) Jeśli dla cmsa robiłeś osobnego vhosta może nie podpiąłeś php'a do niego. Kolejna opcja to że "pool" php-a nie ma uprawnień do tego katalogu. Zacznij od sprawdzenia chmodów. Sprawdź czy użytkownik i grupa weszli, bo osobiście zrobiłbym www-data:www-data a nie www-data.www-data Edytowano Styczeń 29, 2017 przez Fizyda (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 29, 2017 /var/www/apache/error_log Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Luty 2, 2017 Olałem Ubuntu. Reinstall na Debiana - działa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach