kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 Mam problem, posiadam serwer dedykowany z ovh: MC-64 Overclocké taktowanie procesora powinno być na 4.4GHz na turbo 4.7GHz, jednak nie mogę wymusić powyżej 4GHz, nie ważne ile rdzeni obciążę nadal jest tak samo, po interwencji ovh i sprawdzeniu biosa dostałem informacje że wszystko było i jest ok. system: Windows server r2 2012 w innych hostingach np. sdc w procesorach intel bez problemu działało turbo na jednym rdzeniu w czym jest problem? dodam że w opcjach zasilania sprawdzałem ustawienia i wszystko jest ok, w programie occt jest napisane ze current: 4008Mhz original: unknown overclok: unknown Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 Może temperatura jest zbyt wysoka i nie chce się przełączyć w tryb turbo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 temperatura jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ubinoob 12 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 Napisz do OVH żeby Ci w biosie zmienili. http://status.ovh.net/?do=details&id=14274 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 dzięki, ale pisałem w pierwszym poście ze interweniowało ovh i stwierdzili ze jest ok, nawet fotkę dostałem ze jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asdek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 Zobacz co wypluwa komenda: cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/cpuinfo_max_freq Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 Zobacz co wypluwa komenda: cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/cpuinfo_max_freq Windows 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
asdek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 24, 2017 (edytowany) Windows Nie doczytałem to nie było postu. Edytowano Styczeń 24, 2017 przez asdek (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 to jest bardzo dziwne, menedzer zadan jak i occt pokazuje u silnie ze jest 4ghz a taki maly programik jak core temp pokazuje ze jednak dochodzi do 4.5ghz, ale to bardzo rzadko i teraz nie wiem komu wierzyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 Sprawdź w CPU-Z pod obciążeniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 Pewnie jeden program odczytuje prędkość oficjalną wg. modelu a drugi aktualny stan. Taki np. hwmonitor czy cpuz pokaże ci w czasie rzeczywistym wszelkie dane. Popatrz na to porównanie: http://www.imgurl.pl/img/hwmonitor_5888c9782a8f4.png Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 cpu-z pokazuje 4002mhz, bech oraz stress nie jest w stanie wymusic wiecej, hwmonitor tak samo pokazuje, po przeszukaniu neta udało mi sie znalesc skrypt bat ktory obciaza procesor a po ustawieniu koligacji na jeden rdzen przez chwile hwmonitor tak samo jak core temp pokazali 4600mhz a cpu-z dalej twierdzi ze jest 4002mhz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kszysiu 136 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 Z ciekawości spytam - do czego ci potrzebne tak wysokie taktowanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 do serwera gry, nic ciekawego ale zaciekawił mnie ten problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 If you notice on your server that the CPU frequency does not exceed 4 GHz under full load Twój przecież osiąga 4 GHz pod pełnym obciążeniem, więc co jest nie tak? Masz dostęp do jakiegoś IPMI/KVM i BIOS'u? Może tam trzeba go najpierw podkręcić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 25, 2017 Ten procesor ma 4GHz do 4.2 burst. Jeśli ma być podkręcony to proponuję skontaktować się z ovh z tym konkretnym problemem. Wg. oferty on miał już być chyba podkręcony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2017 według oferty on jest już podkręcony, interwencja też była, https://dl.plik.ovh/file/slMNtopM7Id84P3k/B9glmkH8pk4aLJ0I/97659120170124112327.jpg więc raczej problem leży po stronie systemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2017 To miłego przeglądania zarządzania energią bo pewnie gdzieś tam to jest, może ustaw w windows żeby nie działał w trybie oszczędzania energii Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2017 To miłego przeglądania zarządzania energią bo pewnie gdzieś tam to jest, może ustaw w windows żeby nie działał w trybie oszczędzania energii Standardowo jest chyba w trybie zrównoważonym i trzeba ustawić na maksymalna wydajność o ile dobrze pamiętam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamil306 35 Zgłoś post Napisano Styczeń 26, 2017 tak zmieniałem już opcje zasilenia, niestety nie daje żadnego rezultatu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach