Nikodemsky 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2017 Mam mały problem z ustawieniem htpasswd na nazwa.pl, mowa konkretnie o zabezpieczeniu pliku. Generalnie wyrzuca mi błąd 500 i log wykazuje, że nie może znaleźć pliku, czyli okazuje się, że po prostu podaję złą ścieżkę "bezwzględną". Na innych hostingach zazwyczaj wystarczy /var/www/ albo /home/, jednak tutaj po prostu nie mogę do tego dojść. DOCUMENT_ROOT jest ustawiony, żeby wskazywał na katalog, w którym jest ustawiona domena. Strona wskazuje na podkatalog z roota. Użyty kod: # Protect wp-login <Files wp-login.php> AuthUserFile /home/podkatalog/.htpasswd AuthName "Private access" AuthType Basic require user kkuser </Files> - próbowałem różnych wariacji ale bez sukcesu. Pisałem też do supportu nazwy ale pewnie odpowiedzi w tym tygodniu się nie doczekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniektme 99 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2017 Polecam przykład z manuala php. <?php $indicesServer = array('PHP_SELF', 'argv', 'argc', 'GATEWAY_INTERFACE', 'SERVER_ADDR', 'SERVER_NAME', 'SERVER_SOFTWARE', 'SERVER_PROTOCOL', 'REQUEST_METHOD', 'REQUEST_TIME', 'REQUEST_TIME_FLOAT', 'QUERY_STRING', 'DOCUMENT_ROOT', 'HTTP_ACCEPT', 'HTTP_ACCEPT_CHARSET', 'HTTP_ACCEPT_ENCODING', 'HTTP_ACCEPT_LANGUAGE', 'HTTP_CONNECTION', 'HTTP_HOST', 'HTTP_REFERER', 'HTTP_USER_AGENT', 'HTTPS', 'REMOTE_ADDR', 'REMOTE_HOST', 'REMOTE_PORT', 'REMOTE_USER', 'REDIRECT_REMOTE_USER', 'SCRIPT_FILENAME', 'SERVER_ADMIN', 'SERVER_PORT', 'SERVER_SIGNATURE', 'PATH_TRANSLATED', 'SCRIPT_NAME', 'REQUEST_URI', 'PHP_AUTH_DIGEST', 'PHP_AUTH_USER', 'PHP_AUTH_PW', 'AUTH_TYPE', 'PATH_INFO', 'ORIG_PATH_INFO') ; echo '<table cellpadding="10">' ; foreach ($indicesServer as $arg) { if (isset($_SERVER[$arg])) { echo '<tr><td>'.$arg.'</td><td>' . $_SERVER[$arg] . '</td></tr>' ; } else { echo '<tr><td>'.$arg.'</td><td>-</td></tr>' ; } } echo '</table>' ; ?> Wrzuć go do katalogu w którym stworzyłeś .htpasswd i dowiesz się jaka jest ścieżka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nikodemsky 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2017 Podziękował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach