rafipl86 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2017 Po rozwiązaniu problemu z tego tematu http://www.webhostingtalk.pl/topic/55940-openvpn-na-vps-brak-internetu-po-podlaczeniu/?do=findComment&comment=479595 nie nacieszyłem się zbyt długo. Dziś sprawdzam i VPN nie działa, a mianowicie nie wykonuje się reguła iptables: iptables -t nat -A POSTROUTING -s 10.8.0.0/24 -o venet0 -j SNAT --to-source VPS_IP Wszystko działało kilkanaście godzin, a teraz po wykonaniu powyższej komendy nie widać jej po wywołaniu iptables -L -n -v. Co ciekawe, przy wywołaniu komendy iptables -A FORWARD -j REJECT jest ona od razu widoczna w tabeli. Dlaczego pierwsza reguła NAGLE przestała funkcjonować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mariaczi Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2017 (edytowany) Jaki masz komunikat, gdy uruchomisz ją ręcznie w konsoli? Pokaż wynik ip a s | grep mtu z uruchomionym OpenVPN'em.Edycja: literówki Edytowano Styczeń 17, 2017 przez mariaczi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafipl86 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 17, 2017 Hmm zrestartowałem VPSa i jest ok, VPN działa. Mój też błąd, regułę powinienem sprawdzać w tabeli nat, z poleceniem iptables -nvL -t nat. Tutaj wyświetla się prawidłowo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach