Elzevir 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Witam Was serdecznie, to mój pierwszy post tutaj. Mam do Was pytanie, znajomy poprosił mnie o znalezienie mu serwera pod małą firmę, spędziłem cały dzień na porównywaniu ofert ale nadal nic nie wiem. Moje wymagania to: - ma być to miejsce, gdzie trzymana będzie dokumentacja firmowa (ok 200GB), - będzie tam również strona WWW - poczta, ok 10 kont, ważne żeby nie miały limitu, albo limit był dość spory (15GB + ) - musi wspierać Microsoft SQL Server, ponieważ będzie na nim zainstalowana aplikacja "Elisoft" do wystawiania faktur. Bardzo proszę o pomoc lub też oferty, bo ja już straciłem wiarę we własne umiejętności. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Marcin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Serwer WWW + Serwer Windows chyba najlepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Roothek Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Serwer WWW + Serwer Windows chyba najlepiej. Też tak myślę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 (edytowany) Przecież jest MSSQL Server na Linuxa ;] Edytowano Styczeń 9, 2017 przez Bartosz Z (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Przecież jest MSSQL Server na Linuxa ;] Produkcyjnie odpalałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elzevir 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Produkcyjnie odpalałeś? Panowie, jestem nieco zagubiony, o czym mowa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Kamikadze, nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Panowie, jestem nieco zagubiony, o czym mowa? MS SQL czy tam SQL Server jest to usługa microsoftu i jest uruchamiana na serwerze z systemem Windows. Z reguły hostingi WWW utrzymują wszystko na linuxie. Uruchomienie na produkcji / produkcyjnie jest to usługa oddana klientowi do korzystania nacodzień. Kamikadze, nie. Nie znam jeszcze tak odważnej usługi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Zastanowiłbym się tu bardziej nad porządnym VPSem lub dedykiem niż współdzielonym. Jaki budżet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach