kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 Witam Serdecznie,Mam cholerny problem z firmą mintshost króra po prostu w jednej chwili straciła wszystko w moich oczach i ma po prostu w dupie wszystko. A dokładniej:Pewnego dnia przestały działać strony www które mam na swoim serwerze vps który mam od ponad roku w firmie mintshost.pl - wszedłem do panelu kiedy te strony nie działały i go zrestartowałem. Dodam tylko, że firma ta przenosła mnie ponoć na wydajniejszą maszynę, po pierwsze bez mojej zgody, po drugie zmienili również panel z hypervm na solusvm, oba są fajne i z obu korzystałem kiedyś, więc nie miałem z tym problemu. Wszedłem więc do nowego panelu i zrestartowałem maszyne - nie było żadnej rekacji na restart, odczekałem więc jakiś czas, odświezyłem panel jak i strony, nadal nic nie działało - zamiast restartu po prostu wyłaczyłem serwer i po kilku minutach włączyłem go ponownie, dalej nic się nie wydarzyło, napisałem wiec do supportu ze moja maszyna padla, odpisali ze naprawili blad i jest juz wszystko ok, no ok nie było, bo dalej wszystko było tak samo i nie działało nic, nie mogłem się zalogować do ssh, ani nigdzie indziej oprócz panelu, odpisałem więc że dalej to nie działa. Dostałem odpowiedź, że uszkodziłem trwale swój serwer vps i musze sobie zgrać kopie zapasową, zrobic reinstal i sobie wszystko wrzucić od nowa...Czy to jest normalne, nie zrobilem nic poza restartem serwera, kiedy on już nie działał - firma nie chce mi pomóc z niczym, umywa ręcę, a ja na vps mam kilka stron www, wszystko połączonę panelem vesta, a do tego owncloud z 15GB danych, których po prostu nie mam zamiaru wrzucać, bo mam internet 10mb/s i bede to wszystko wrzucał 2 dni, dosłownie. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Odpisali mi, że nie mam serwera z administracją, więc radź sobie sam...Pomocy.Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tgx 575 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 . Czy to jest normalne, nie zrobilem nic poza restartem serwera, kiedy on już nie działał - firma nie chce mi pomóc z niczym, umywa ręcę, a ja na vps mam kilka stron www, wszystko połączonę panelem vesta, a Istotne jest to co robione było przed restartem serwera. Restart tylko ujawnił problem, nie przyczynił się do jego powstania. Jeżeli masz serwer z administracją to jak najbardziej pomożemy, jednak jeżeli serwer jest z samodzielną administracją to skorzystaj z administratora, który nim zarządza, ogarnie dlaczego masz problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2017 firma nie chce mi pomóc z niczym, umywa ręcę Odpisali mi, że nie mam serwera z administracją, więc radź sobie sam... Nie rozumiem dlaczego masz pretensje o brak działania z Twoim systemem w momencie jak nie jest to zarządzany przez nich VPS. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kawasaki 6 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2017 Przepraszam bardzo, wszystko naprawione i wyjaśnione. Byłem mega zdenerwowany, ale mi przeszło. Przepraszam i pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach