Vertisan 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2017 Witam, Jakiś czas temu stworzyłem aplikację dla klienta - coś ala program partnerski. Niedawno klient zażyczył sobie aby dodać również forum - takie do pogadania dla uczestników. Na dzień dobry wyłożyłem IPB oczywiście, jednak klient chce jakiś darmowy skrypt i z możliwością integracji autoryzacji (tj. rejestracja w programie również tworzy konto na forum oraz sesja logowania między platforma a forum jest współdzielona), zatem: jaki silnik z darmowych obecnie byście polecili? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dew Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 (edytowany) Możesz sprawdzić skrypt mybb lub phpbb 3.2. Tyle że ten drugi będzie dostępny do pobrania od 6.01.2017. Edytowano Styczeń 4, 2017 przez Dew (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Westbam 64 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 Wg mnie najlepszym darmowym jest myBB.. Wiele dodatków, łatwa instalacja poprzez panel, przejrzyste darmowe szablony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 Ja bym wybrał phpBB 3.1, nie ma już wad które były w 3.0 czyli modyfikacje, teraz są pluginy. Może ilość dodatków nie jest dla tej wersji zbyt duża, ale systematycznie rośnie. Dla mnie plusem ogromnym jest fakt że phpBB przeszło na komponenty symfony, a w wersji 4.0 jak się nie mylę ma być w całości oparte o symfony. Już na dzień dzisiejszy tworzenie nowego rozszerzenia wygląda bardzo podobnie do tworzenia bundla dla symfony. Jeśli znasz symfony to ma już spory kawałek phpBB ogarniętego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 Mybb ze względu na popularność, dobry polski support. Nie jest demonem szybkości, ale działa stabilnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 Stabilność > szybkość jak dla mnie kolopik Ogólnie MyBB stoi u kolegi od X lat i nic nie trzeba grzebać. Co prawda stary skrypt jest tam jakiś i jedyne co to spamerzy, ale są dodatki różne i pewnie na nowych wersjach to nie występuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chevrette 2 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 Z darmowych obecnie jest najlepszy MyBB, największe polskie wsparcie, masa modyfikacji również od polskich developerów, obsługa PHP 7, etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vasthi 74 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 Discourse, Misago - coś innego niż wyżej. Byle nie wynalazki typu "phpbb by przemo". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2017 Przemo i ogólnie phpBB zdecydowanie odradzam. JEDYNYM plusem phpBB jest moim zdaniem przyjemny shoutbox. Cała reszta przemawia na korzyść myBB. Lekko, stabilnie, przyjemnie i bez problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach