ave20 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2016 (edytowany) WitamMam problem z ładowaniem skryptów po odświeżeniu strony. Gdy wchodzę na stronę pierwszy raz - np. z wyszukiwarki google.pl, wszystko ładuje się prawidłowo, zero błędów w konsoli developerskiej Chrome.Gdy natomiast odświeżę stronę lub wrócę na stronę główną z innej lokalizacji, nie ładują mi się skrypty, a w konsoli pojawia się Error: Uncaught ReferenceError: google is not defined at HTMLDivElement.<anonymous> (init.js:372) at Function.each (jquery.js:2) at e.fn.init.each (jquery.js:2) at HTMLDocument.<anonymous> (init.js:371) at j (jquery.js:2) at Object.fireWith [as resolveWith] (jquery.js:2) at Function.ready (jquery.js:2) at HTMLDocument.J (jquery.js:2) at <anonymous>:2:297 at b (<anonymous>:2:142) Problem dotyczy 2 elementów - głównego slider'a na górze strony, oraz Google Maps u dołu strony. Adres strony www Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam Edytowano Grudzień 29, 2016 przez ave20 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin77 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2016 Testowałem w FF. Wszystko wygląda ok Strona responsywna i to też działa bez błędów. Ważne - Popraw przekierowania 404, by prowadziły do Twojej strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ave20 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2016 Na IE też jest ok. Więc najwidoczniej problem dotyczy tylko Chrome :/ Czy ktoś mógłby sprawdzić działanie strony na Google Chrome?Może to mój uBlock albo Tampermonkey powoduje kłopot. Będę wdzięczny, jeśli kolejny użytkownik sprawdzi stronę na Google Chrome. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fizyda 34 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2016 Czysty Chrome ma jedynie taki błąd: custom.js:210 Uncaught TypeError: Cannot read property 'left' of undefined at e.fn.init.onBeforeShow (custom.js:210) at e.fn.init.show [as showSuperfishUl] (superfish.js:161) at e.fn.init.$.fn.superfish (superfish.js:220) at HTMLLIElement.over (superfish.js:96) at HTMLUListElement.dispatch (jquery.js:3) at HTMLUListElement.r.handle (jquery.js:3) at Object.trigger (jquery.js:3) at Object.e.event.trigger (jquery-migrate.min.js:2) at Object.simulate (jquery.js:3) at HTMLDocument.c (jquery.js:3) Mapa działa, żadnych problemów nie widziałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Falownik 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2016 (edytowany) Masz problem z przekierowaniem. Prawdopodobnie coś na sztywno jest ustawione. Bez www działa ok. Zrób 301 Jeśli też dobrze sprawdziłem to uciekaj z tej firmy hostingowej. Miałem tam takie jazdy, że głowa boli. Edytowano Grudzień 29, 2016 przez Falownik (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin77 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 29, 2016 Jakiego silnika uzywasz ? Strona jest bardzo fajnie przygotowana, ale jesli jest problem z chrome ..... to może wordpress będzie dobrą alternatywą Zmień ustawienia w .httpacess , bo 404 koliduje z twoją stroną !!! Co do hostingu to polecam IDhosting, super support ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ave20 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2016 (edytowany) Masz problem z przekierowaniem. Prawdopodobnie coś na sztywno jest ustawione. Bez www działa ok. Co to znaczy "problem z przekierowaniem" ? Mam usunąć znacznik www. z przekierowań do strony? Jakiego silnika uzywasz ? Strona jest bardzo fajnie przygotowana, ale jesli jest problem z chrome ..... to może wordpress będzie dobrą alternatywą Zmień ustawienia w .httpacess , bo 404 koliduje z twoją stroną !!! Co do hostingu to polecam IDhosting, super support ! To czyste HTML5, CSS3 + kilka skryptów. Wordpress nie wchodzi w grę - nie potrzebuje tylu narzędzi. Tak, o 404 wiem, zmienię je jeszcze dzisiaj. Co to Hostinger'a, to wie, że to dno, ale jako darmowy hosting, służy mi jako poligon doświadczalny. Po wszystkim się z niego ewakuuję Edytowano Grudzień 30, 2016 przez ave20 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin77 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2016 Z twojego codu błędów wynika ,ze problem leży w skryptach Java. Penie masz gdzieś źródła skryptów , bo sam ich zapewne nie pisałeś, więc tam może są wsparcia dla przeglądarek. Czysty HTML dzięki temu jest prosty ,ale.. właśnie coś się papra dlatego polecam Wordpressa (możesz wybrać inne darmowe, ja osobiście używam WP) , bo tam nie masz tego typu problemów. Hosting za 40PLN rocznie na stronę firmową to chyba warto. Ja także korzystam z gotowych narzędzi, bo szkoda czasu na tworzenie czegoś co jest już zrobione. Strona jest ciekawie przygotowana , Treść, zdjęcia tylko ten CHROME .... Masz podpięte statystyki, zobacz, bo przeglądarek masz trochę więcej niż te popularne , a szkoda by potencjlny klient właśnie trafił na takie błędy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2016 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ave20 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2016 (...) Wprowadziłem zmiany zgodnie z Twoimi zaleceniami: http://prntscr.com/dpwbbd Teraz, mam inną treść błędu choć zdaje się, że strona działa prawidłowo: http://prntscr.com/dpwbni Muszę jeszcze pogrzebać w sieci na ten temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Grudzień 30, 2016 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ave20 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2016 (edytowany) Tak też doradził mi wujek google, ale http://prntscr.com/dpwrxf Zasadniczo strona działa...dziwnie - zarówno główny slider (u góry strony, duży obrazek z dużym logo) oraz mapa u dołu strony, działają, ale tylko czasem. Nie wiem czym jest to spowodowane - wejdę na stronę, działa, odświeżę stronę - raz zadziała, raz nie.Wyłączyłem uBlocka i Tampermonkey sądząc, że to może ich wina, ale byłem w błędzie. Odświeżając stronę, zarówno główny slider jak i mapa raz się wczytają, raz nie. Gdy się nie wczytują mam 2 błędy w konsoli: http://prntscr.com/dpwu2t Czy te przypadkowe niewczytywanie się slidera i mapy to efekt asynchronicznego ładowania skryptu google.maps? EDIT:Usunąłem InitMap i przesunąłem skrypt na początek strony. Wydaje się, że podziałało.Mógłby to ktoś potwierdzić? Edytowano Grudzień 31, 2016 przez ave20 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2017 (edytowany) Nadal...<script src="https://maps.googleapis.com/maps/api/js?key=AIzaSyDMOrhDEm6SDNwR9jjwDifBPaIxePivQ4A" async defer></script>Ja bym zrezygnował z ładowania asynchronicznego i opcji defer, bo to pewnie ona jest przyczyną problemów. Edytowano Styczeń 2, 2017 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ave20 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 2, 2017 A próbowałeś wyłączyć AddBlock'a lub inny program do blokowania reklam na stronie? U mnie to poskutkowało. Nie mam już tych alertów :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2017 (edytowany) A co ma adblock do map google? Nic. Błąd jest cały czas tak jak był Edytowano Styczeń 3, 2017 przez xorg (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ave20 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 3, 2017 Ja jego nie mam - a wyłączyłem uBlock'a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2017 Ja jego nie mam - a wyłączyłem uBlock'a Masz fajne podejście, nie ma co Uwielbiam takich właścicieli stron z podejściem "u mnie działa a na resztę mam wywalone" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach