Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2016 (edytowany) Gdybym miał polecić coś do domen w tym zakresie cenowym to polecę namesilo.com ;-) Chyba nawet taniej trochę Edytowano Grudzień 22, 2016 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
romanos 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2016 Gdybym miał polecić coś do domen w tym zakresie cenowym to polecę namesilo.com ;-) Chyba nawet taniej trochę Dzięki za info. Faktycznie taniej bo tutaj maskowanie whois jest za darmo, więc na ten moment oferuja domenę .com za 1/3 ceny z Az.pl. A czy namesilo.com jest sprawdzoną fimą i godną zaufania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
devon 50 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2016 (edytowany) Z tym transferem żeby mieć ukryte dane w Whios w .com raczej był uważał - dlaczego? Rozumiem jak rejestrujesz domenę .com np. w godaddy która korzysta z DomainsByProxy.com - podmieniając wszystkie twoje dane już podczas rejestracji. Tak w przypadku transferu twoje dane i pewnie tak zostały zapisane przez firmy które się tym specjalizują. Np. https://whois.domaintools.com/ (nie wpisuj tam swojej strony jeżeli masz publiczne dalej). W płatnej wersji można przeglądać te dane. Oni zbierają takie informacje (whois, ostatnie wpisy DNS). Takich projektów jest mnóstwo (skasowanie danych kosztuje około 20$ ale to nic nie zmienia bo pojawi się w innych). Mogę wręcz powiedzieć że jeżeli twoje dane były publiczne dłużej niż 2 miesiące to jeden z rejestrów zapisał twoje dane - tym się zajmują, zbierają dane. Edytowano Grudzień 22, 2016 przez devon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
romanos 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2016 Mogę wręcz powiedzieć że jeżeli twoje dane były publiczne dłużej niż 2 miesiące to jeden z rejestrów zapisał twoje dane - tym się zajmują, zbierają dane. Podejrzewam, że moje dane odnosnie domeny .com nie były widoczne ani 1 minuty bo od razu przy pierwszej rejestracji zamówiłemm maskowanie danych we WHOIS. Czy w takim przypadku jest tez jakies ryzyko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
devon 50 Zgłoś post Napisano Grudzień 22, 2016 (edytowany) W takim przypadku nie - zrozumiałem źle że miałeś publiczne i szukasz transfer na ukryte Edytowano Grudzień 22, 2016 przez devon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2016 Dzięki za info. Faktycznie taniej bo tutaj maskowanie whois jest za darmo, więc na ten moment oferuja domenę .com za 1/3 ceny z Az.pl. A czy namesilo.com jest sprawdzoną fimą i godną zaufania? Tak jak napisałem - korzystam i polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
romanos 2 Zgłoś post Napisano Grudzień 23, 2016 Tak jak napisałem - korzystam i polecam. Dzięki serdeczne. Wychodzi na to, że i ja skorzystam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach