sh89 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2016 (edytowany) Poszukuję pracy na stanowisku ( Junior ) GNU Linux Administrator Od razu podkreślam iż nie mam doświadczenia w administrowaniu środowisk stricte hostingowych. Mój skrócony profil wykształcenie kierunkowe na kierunku informatyka angielski komunikatywny w piśmie ( testowane na irc, forach internetowych ), czytam dokumentację anglojęzyczną, rozumienie nagrań audio w tym języku na tematy techniczne 10 lat doświadczenia "roota" różnych dystrybucji Linuksa (zaczynałem hobbystycznie w liceum) - głównie Debian, epizod z Gentoo, kilka lat Archa I know how to RTFM lubię rozwiązywać nowe problemy z którymi się dotąd nie stykałem podstawowa wiedza o konfiguracji FreeBSD na uczelni w ramach zajęć konfigurowałem urządzenia JUNIPER i CISCO edytory: Emacs, vim, jak nie ma to ed jestem zaznajomiony z bazowymi konceptami związanymi z sieciami i protokołami dzięki uczelni shell i skryptowanie: bash, tcsh, AWK, sed wiem gdzie szukać logów co do Perla to zdarzyło mi się w przeszłości napisać kilka skryptów wiem do czego służy wireshark i jak go używać paranoiczne podejście do kwestii bezpieczeństwa Miałem do czynienia z MySQL ( tworzenie zapytań, tabel, baz, dodawanie użytkowników ). Konfigurowałem serwer ssh, Apache, MySQL, tftp, umiem skompilować aplikacje i kernel ze źródeł Ponadto wspomnę jeszcze o: bardzo dobra znajomość C ( samodzielne projekty w programowaniu systemowym, praktyki przy kernelu ) i znajomość narzędzi do przeglądania dużych projektów w C, śledzenia wywołań bibliotecznych i systemowych zdolność do analiy ( jak i tworzenia ) kodu pisanego proceduralnie stworzyłem kiedyś w liceum instalację Linuksa z bazowymi narzędziami bootującą się z jednej dyskietki 3,5 cala zainteresowania filozofią UNIX i systemem Plan9 poczucie humoru Osoby zainteresowane proszę o podanie adresu do przesłania CV/dalszej korespondencji lub kontakt prze PW. Lokalizacja: w obecnej chwili mieszkam w Krakowie, ale w skale nie jest to wyryte. Edytowano Grudzień 21, 2016 przez sh89 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2016 A jaka lokalizacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sh89 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2016 A jaka lokalizacja? Obecnie pomieszkuję w Krakowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach