Tomi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 Witam ma pewien problem ze zgodnością php4 i php5, otóż w v4 mam globalsy ustawione na ON a w v5 na OFF czy to jest standardowo na kazdej platformie nazwa.pl czy tylko na mojej. W związku z tym mam powazne problemy z przesiadką na nowszego phpka bo musiałbym wyłaczyc serwis na kilka dni i dostosowywać go do nowych ustawień. Czy u Was jest tak samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 U nas jest tak, że od lat robimy to poprawnie więc nie ma problemu. http://pl2.php.net/manual/en/ini.core.php#...egister-globals Skoro o coś pytasz stosuj znaki zapytania. I co to ma do opinii o firmie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 w 2006 roku ktos cos jeszcze robi na registerach?!? porazka. > Czy u Was jest tak samo. nie. u nas od wiekow nie uzywa sie tego typu 'wynalazkow'. poza tym pytasz czy nam oznajmiasz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 Register_globals mozna wylaczyc przez plik .htaccess. To ulatwi Ci przesiadke :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 Ja bym wolał właczyć w .htaccess w php5 niż wyłączać. To by mi ułatwiło sprawę. Ale tak sie chyba nie da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2006 A byłbyś tak łaskaw rzucić okiem na link który podałem? Masz napisane jak to zrobić. Z zamianą off na on chyba sobie już poradzisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach