SteelGrain 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2016 Krótka piłka: Posiadam wykupiony VPS na webh. Mam też u nich "hosting DNS". Chciałbym postawić na VestaCP kilka stron (mniej lub bardziej na własny użytek), ale mam odwieczny problem z konfiguracją DNSów. Z dwa lata temu poradziłem sobie na DA, korzystając z IP serwera + FreeDNS::42. Teraz chciałbym uczynić ponownie, ale wykorzystując ten właśnie "hosting DNS". Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc. Gubię się już w tym. Strony mi działają, ale przez to całe zamieszanie mam problemy na intoDNS oraz z eximem na serwerze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RafoX 233 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2016 Podaj nazwę domeny i więcej info jak ten hosting dns u nich działa. Pomógł bym ale za mało info. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SteelGrain 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 1, 2016 (edytowany) Skontaktuję się z Tobą na PW. Edytowano Grudzień 1, 2016 przez SteelGrain (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zenon65 1 Zgłoś post Napisano Grudzień 3, 2016 Panie Rafale, także skontaktowałem się z Panem na PW. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SteelGrain 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2016 VPS + DirectAdmin nietuzinkowy.pl / ns1.nietuzinkowy.pl / ns2.nietuzinkowy.pl Jak skonfigurować by móc działać na jednym IP, na swojej własnej domenie? Ewentualnie wykorzystując FreeDNS::42 (lub własnego dostawcę). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2016 Chodzi Ci o serwery DNS pod własną domeną? Musisz u rejestratora utworzyć Glue Records Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SteelGrain 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 6, 2016 Tak. Wszystko już raczej dobrze skonfigurowałem, przynajmniej zerkając na test pingdoma, ale nie potrafię sobie poradzić z rekordami glue. Nie wiem z czym to się je, bo myślałem, że powinno to wyglądać tak: domena.pl. NS ns1.domena.pl. domena.pl. NS ns2.domena.pl. ns1.domena.pl. A IP ns2.domena.pl A IP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2016 W strefie powinno być tak jak napisałeś. Ale musisz jeszcze u rejestratora (tam, gdzie kupiłeś domenę) w panelu dodać rekordy Glue (że ns1 to IP xx, ns2 to ip yy) i wtedy będziesz mógł ustawić takie NSy dla domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SteelGrain 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 7, 2016 Dziękuję serdecznie za rady. Udało mi się zamknąć temat dnsów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach