Emil. 2 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2016 (edytowany) Witam serdecznie, Chciałbym się doradzić ile bym mógł zainstalować serwerów oraz po ile slotów na takiej maszynie jak - Miejsce na dysku 100 GB SATA Procesor 6 rdzenie wirtualny 3,2 GHz Intel Xeon E5 1650 Pamięć ram 8 GB z korekcją ECC Łącze 300 Mbps bez limitu transferu Podstawowa ochrona przed ddos (blackholing) Panel do zarządzania SolusVM Darmowa kopia co 24 h Lokalizacja Gdańsk Jeden publiczny adres ip w cenie Wirtualizacja Xen Głównie rozchodzi mi się o serwery csgo 128 TR oraz dosyć grywalne. Cena to 150zł M/C. Edytowano Listopad 29, 2016 przez Emil. (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
devon 50 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2016 (edytowany) Nie rozumiem "Procesor 6 rdzenie wirtualny 3,2 GHz Intel Xeon E5 1650" - ten procesor ma 6 rdzeni więc po co stosować wirtualizacje skoro otrzymujesz praktycznie pełne zasoby serwera? Czy zamierzasz jakoś go jeszcze dzielić? To model z 2012 roku o przeciętnych parametrach, dyski praktycznie SSD dziś to już standard. Za taką cenę dziś można mieć lepsze parametry Edytowano Listopad 29, 2016 przez devon (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil. 2 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2016 Nie rozumiem "Procesor 6 rdzenie wirtualny 3,2 GHz Intel Xeon E5 1650" - ten procesor ma 6 rdzeni więc po co stosować wirtualizacje skoro otrzymujesz praktycznie pełne zasoby serwera? To model z 2012 roku o przeciętnych parametrach, dyski praktycznie SSD dziś to już standard. Za taką cenę dziś można mieć lepsze parametry Gdzie lepsze parametry uzyskam? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
devon 50 Zgłoś post Napisano Listopad 29, 2016 (edytowany) Edit // Pomyłka teraz zauważyłem że chodzi o pukawkę vs dedyk. Skasowałem post Edytowano Listopad 29, 2016 przez devon (zobacz historię edycji) 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach