wood 173 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2016 (edytowany) Pilnie potrzebuję pomocy w konfiguracji wordpresa. Nagle moje konto zaczęło generować ogromne obciążenie, a wordpress przestał dziaać. Dostawca zaproponował mi VPS. Po włączeniu WP_DEBUG pojawia się komunikat open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): Kontakt na priv. Płacę od razu przez bluecash. Edytowano Listopad 18, 2016 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 18, 2016 Sprawdź czy to nie kwestia tmp: http://www.agentwp.com/open_basedir-restriction-in-effect-error-in-wordpress Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2016 (edytowany) Próbowałem, ale niestety albo ja nie mogę sobie z tym poradzić, albo nie działa. Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/uzytkownik/domains/domena/public_html/folder/wp-content/uploads/2016) is not within the allowed path(s): (/home/uzytkownik/domains/domena/public_html/:/tmp:/var/tmp:/usr/local/lib/php/:/usr/local/php56/lib/php/) in /home/uzytkownik/domains/domena/public_html/wp-includes/functions.php on line 1616 Edytowano Listopad 19, 2016 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2016 Przenosiłeś może wordpressa? W wp_options w sql zmień ścieżkę do niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2016 Przenosiłeś może wordpressa? W wp_options w sql zmień ścieżkę do niego. Dziękuję za odpowiedź. Wordpress nie był przenoszony. Problemów było kilka. Behemoth naprawił całość, za co bardzo mu dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Listopad 20, 2016 @wood, polecam się na przyszłość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach